Кулінарія

Прості грибні соуси з різних видів грибів

Прості грибні соуси: рецепти

Кращі грибні соуси: рецепти приготування.

Грибні соуси пропонує вам приготувати сьогодні.

Гриби – це унікальний продукт, різноманітність наш раціон.

Всі види грибів по-різному корисні.

Печериці чудово нормалізують зір і зміцнюють кісткові тканини.

Такий грибний соус стане не тільки смачним, але і корисним стравою.

Груздь багатий аскорбіновою кислотою, вітамінами В1 і В2, за вмістом білка він обходить яловичину і тому хороший в вживання вегетаріанцям і людям які дотримуються посту.

Систематичне вживання груздів в їжу рекомендовано людям, що страждають на діабет.

Маслюки в ранжирі харчової цінності займають другий ряд, але ось по користі для організму їх можна сміливо ставити в перші ряди.

Ці грибочки стримають необхідні нам вітаміни і мікроелементи, протеїн.

Що міститься в них засвоюється на 80% на відміну від тварини.

Маслюки – перша допомога при мігрені і подагрі.

Вкотре переконавшись в користь грибів, приступимо до їх приготування.

Соус з сухих білих грибів зміцнить ваш імунітет.

Соус зі свіжих шампіньйонів

Складові:

  • печериці свіжі – 200 г;
  • вода – 300 мл;
  • оливкова олія – ​​50 мл;
  • цибуля ріпчаста – 100 г;
  • кукурудзяна мука – 100 г;
  • сіль;
  • лимонний сік;
  • чорний перець.

Соус зі свіжих печериць: покрокове приготування

  1. Ретельно промиваємо печериці та відварюємо.
  2. Відварені гриби відкидаємо на друшляк, дрібно нарізаємо. Відвар зберігаємо.
  3. Цибулю дрібно нарізаний страхуємо в маслі з борошном, додаємо гриби і заливаємо відваром.
  4. Проварюємо на повільному вогні протягом 5 хвилин, заправляємо спеціями і лимонним соком.

Читайте: Сирний соус — 2 прості рецепти.

Соус з солоних груздів і рижиків

Складові:

  • 250 г солоних груздів або рижиків;
  • 1,5 л води;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 50 г оливкової олії;
  • 100 г кукурудзяного борошна;
  • зелень петрушки;
  • сіль.

Соус з солоних груздів і рижиків: покрокове приготування

  1. Гриби замочуємо у воді на одну годину. Промиваємо, даємо стекти і відварюємо в 0,5 літра води.
  2. Відвар від грибів відділяємо. Відвар ділимо на дві рівні частини.
  3. В одній половині відвару розмішуємо борошно і акуратно помішуючи, соеденяет з другою половиною відвару.
  4. Дрібно нарізані моркву, цибулю і гриби страхуємо в маслі.
  5. Відвар з борошном нагріваємо на повільному вогні і не доводячи до кипіння соеденяет з пасеровані овочі.
  6. Доводимо до кипіння, солимо, приправляємо петрушкою.

Соус з сухих білих грибів

Складові:

  • 0,5 ст. сухих білих грибів;
  • 0,5 ст. кукурудзяної муки;
  • 0,5 л води;
  • 2 ст. л. оливкового масла;
  • чорний перець;
  • сіль.

Соус з сухих білих грибів: покрокове приготування

  1. Гриби замочуємо у воді на одну годину. Не змінюючи воду, відварюємо гриби. Відокремлюємо гриби від відвару.
  2. На прогрітій сковороді підрум’янюємо борошно і розводимо грибним відваром, акуратно помішуючи.
  3. У відвар загущений борошном додаємо подрібнені гриби, перець і оливкове масло. Доводимо до кипіння.

Читайте також: 10 кращих рецептів соусів.

Гострий соус з маринованих маслюків

Складові:

  • 1 ст. маринованих маслюків;
  • 1 цибулина;
  • 1 малосольний огірок;
  • 2 ст. л. перетертих томатів;
  • 1 ст. л. оливкового масла;
  • сіль;
  • червоний гострий перець на кінчику ножа;

Гострий соус з маринованих маслюків: покрокове приготування

  1. Гриби проціджуємо і кип’ятимо в половині літра води. Відвар відокремлюємо від грибів.
  2. Дрібно нашатковану цибулю пасеруємо з борошном, додаємо перетерті томати і грибний відвар.
  3. Заправляємо спеціями і уварюємо до консистенції мусу.
  4. Дрібно нарізаємо огірок і гриби і додаємо до соусу.
  5. Доводимо до кипіння на повільному вогні.

Як бачите, соуси досить прості в приготуванні. Грибні соуси в основному універсальні, легкі та поживні, добре поєднуються як з м’ясом, так і з гарнірами.

Французи – відомі любителі грибів, жартують з цього приводу: «Під грибним соусом можна з’їсти навіть стару шкіру».

Так, грибний соус в будь-якому виконанні здатний прикрасити блюдо, надати йому пікантності.

А для любителів чого-небудь більш пікантного ми підготували сирний соус і гострий соус з арахісом.

Спробуйте і ви ці рецепти і залишитеся задоволені.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Останні статті

Цитокинины купить или сделать самостоятельно в домашних условиях?

В 1955 году на рынке появились регуляторы роста растений, хотя вопросы об их составе, а…

3 години ago

Чи корисний мотор редуктор черв’ячний в побуті, і для чого

Конструктивно черв'ячний мотор-редуктор NMRV є механізмом, який дозволяє змінювати швидкість обертання валів. Двигун-редуктор черв'ячний досить…

2 тижні ago

Інновації у будівництві: переваги великоформатних керамічних блоків

Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…

1 місяць ago

Как профессионально пить виски

Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…

2 місяці ago

Пленка из полиэтилена: виды и сфера использования

Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…

2 місяці ago

Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші раніше!

Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…

3 місяці ago