Кулінарія

Прості грибні соуси з різних видів грибів

Прості грибні соуси: рецепти

Кращі грибні соуси: рецепти приготування.

Грибні соуси пропонує вам приготувати сьогодні.

Гриби – це унікальний продукт, різноманітність наш раціон.

Всі види грибів по-різному корисні.

Печериці чудово нормалізують зір і зміцнюють кісткові тканини.

Такий грибний соус стане не тільки смачним, але і корисним стравою.

Груздь багатий аскорбіновою кислотою, вітамінами В1 і В2, за вмістом білка він обходить яловичину і тому хороший в вживання вегетаріанцям і людям які дотримуються посту.

Систематичне вживання груздів в їжу рекомендовано людям, що страждають на діабет.

Маслюки в ранжирі харчової цінності займають другий ряд, але ось по користі для організму їх можна сміливо ставити в перші ряди.

Ці грибочки стримають необхідні нам вітаміни і мікроелементи, протеїн.

Що міститься в них засвоюється на 80% на відміну від тварини.

Маслюки – перша допомога при мігрені і подагрі.

Вкотре переконавшись в користь грибів, приступимо до їх приготування.

Соус з сухих білих грибів зміцнить ваш імунітет.

Соус зі свіжих шампіньйонів

Складові:

  • печериці свіжі – 200 г;
  • вода – 300 мл;
  • оливкова олія – ​​50 мл;
  • цибуля ріпчаста – 100 г;
  • кукурудзяна мука – 100 г;
  • сіль;
  • лимонний сік;
  • чорний перець.

Соус зі свіжих печериць: покрокове приготування

  1. Ретельно промиваємо печериці та відварюємо.
  2. Відварені гриби відкидаємо на друшляк, дрібно нарізаємо. Відвар зберігаємо.
  3. Цибулю дрібно нарізаний страхуємо в маслі з борошном, додаємо гриби і заливаємо відваром.
  4. Проварюємо на повільному вогні протягом 5 хвилин, заправляємо спеціями і лимонним соком.

Читайте: Сирний соус — 2 прості рецепти.

Соус з солоних груздів і рижиків

Складові:

  • 250 г солоних груздів або рижиків;
  • 1,5 л води;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 50 г оливкової олії;
  • 100 г кукурудзяного борошна;
  • зелень петрушки;
  • сіль.

Соус з солоних груздів і рижиків: покрокове приготування

  1. Гриби замочуємо у воді на одну годину. Промиваємо, даємо стекти і відварюємо в 0,5 літра води.
  2. Відвар від грибів відділяємо. Відвар ділимо на дві рівні частини.
  3. В одній половині відвару розмішуємо борошно і акуратно помішуючи, соеденяет з другою половиною відвару.
  4. Дрібно нарізані моркву, цибулю і гриби страхуємо в маслі.
  5. Відвар з борошном нагріваємо на повільному вогні і не доводячи до кипіння соеденяет з пасеровані овочі.
  6. Доводимо до кипіння, солимо, приправляємо петрушкою.

Соус з сухих білих грибів

Складові:

  • 0,5 ст. сухих білих грибів;
  • 0,5 ст. кукурудзяної муки;
  • 0,5 л води;
  • 2 ст. л. оливкового масла;
  • чорний перець;
  • сіль.

Соус з сухих білих грибів: покрокове приготування

  1. Гриби замочуємо у воді на одну годину. Не змінюючи воду, відварюємо гриби. Відокремлюємо гриби від відвару.
  2. На прогрітій сковороді підрум’янюємо борошно і розводимо грибним відваром, акуратно помішуючи.
  3. У відвар загущений борошном додаємо подрібнені гриби, перець і оливкове масло. Доводимо до кипіння.

Читайте також: 10 кращих рецептів соусів.

Гострий соус з маринованих маслюків

Складові:

  • 1 ст. маринованих маслюків;
  • 1 цибулина;
  • 1 малосольний огірок;
  • 2 ст. л. перетертих томатів;
  • 1 ст. л. оливкового масла;
  • сіль;
  • червоний гострий перець на кінчику ножа;

Гострий соус з маринованих маслюків: покрокове приготування

  1. Гриби проціджуємо і кип’ятимо в половині літра води. Відвар відокремлюємо від грибів.
  2. Дрібно нашатковану цибулю пасеруємо з борошном, додаємо перетерті томати і грибний відвар.
  3. Заправляємо спеціями і уварюємо до консистенції мусу.
  4. Дрібно нарізаємо огірок і гриби і додаємо до соусу.
  5. Доводимо до кипіння на повільному вогні.

Як бачите, соуси досить прості в приготуванні. Грибні соуси в основному універсальні, легкі та поживні, добре поєднуються як з м’ясом, так і з гарнірами.

Французи – відомі любителі грибів, жартують з цього приводу: «Під грибним соусом можна з’їсти навіть стару шкіру».

Так, грибний соус в будь-якому виконанні здатний прикрасити блюдо, надати йому пікантності.

А для любителів чого-небудь більш пікантного ми підготували сирний соус і гострий соус з арахісом.

Спробуйте і ви ці рецепти і залишитеся задоволені.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Останні статті

Сонцезахисні окуляри: оптові покупки

Асортимент сонцезахисних окулярів на українському ринку доволі великий. Однак які з них безпечні? Як не…

1 день ago

Ремонт дома под ключ: особливості процесу

Ремонт будинку – трудомісткий, довготривалий та клопіткий процес. Він потребує не тільки часу та фінансових…

2 дні ago

Интернет-магазин строительного инструмента в Вильнюсе

Каждый проект начинается с выбора подходящих инструментов и оборудования. Будь то строительство нового дома, капитальный…

1 місяць ago

Медовый бизнес: перспективы и выгоды разведения пчел

Пчеловодство привлекает не только любителей меда, но и предпринимателей, которые ищут перспективное направление для инвестиций.…

1 місяць ago

Практичні та довговічні генератори: особливості вибору моделей

Генератори – це пристрої, які перетворюють механічну енергію в електричну. Вони є надійним джерелом електроенергії,…

1 місяць ago

На что обратить внимание при кормлении кота зимой

С приходом зимы меняются потребности котов в пище. Холодное время года требует от организма больше…

2 місяці ago