Якщо вам ніколи не пощастило пробувати віск з бджолиних сот на пасіці у знайомого чи сусіда, то ви багато втратили в цьому житті.
Про користь цих екологічно чистих продуктів написано багато, тому особливо повторюватися ми не будемо – факт користі для організму людини встановлено вченими з усього світу.
А ось чи можна їсти мед разом з сотами і як правильно потрібно це робити, ви дізнаєтеся, прочитавши цю статтю.
Стільниковий мед можна придбати на сільськогосподарських ярмарках або відвідавши спеціалізовані магазини.
Він набагато дорожче, ніж викаченной з рамок його аналог, тому що є екологічно чистим продуктом, який можна без додаткової обробки використовувати в медичних цілях.
Стільники потрібно ретельно пережовувати, щоб виділити з них мед.
Під впливом слини віск стає більш м’яким, а ви отримуєте квітковий нектар і природний антисептик – прополіс, яким бджоли змащують нутрощі сот перед закладкою основного продукту.
У меді, як в природній аптеці, знаходиться цілий арсенал корисних речовин:
Медові стільники містять велику кількість квіткового пилку, тому і розрізняють гречаний, липовий, вишневий або інші різновиди цього продукту, в залежності від того, де невтомні трудівниці збирали нектар.
Віск з сот, як і сам мед, володіє багатьма корисними властивостями, саме там міститься прополіс, перга і пилок, тому його можна вживати, але в обмежених кількостях, т. як шлунок його не переварює.
Якщо ви випадково проковтнули з медом пережований віск, коли їли бджолині стільники, то не лякайтеся – нічого страшного не станеться, ваш організм виділить з воску всі потрібні речовини, а потім виведе його природним шляхом.
Читати ще: Мед, лимон, гарбуз і імбир — користь імунітету.
За багато років до нашої ери стародавні люди поїдали мед з воском і з’ясували, що ця смачна субстанція має унікальні властивості:
Мед з запечатаних сот розводять водою для ін’єкцій, щоб закопувати в очі при терапії катаракти.
Стільники – це натуральний продукт бджільництва, вельми корисний для людського організму, т. як він є адсорбентом, притягаючи до себе всі токсини.
Мінеральні речовини і вітаміни, що знаходяться всередині, засвоюються, тільки коли він знаходиться всередині людського організму – цього не відбувається при пережовуванні.
Є ризик, що недобросовісний виробник використовував для сот вощину, яка робиться з парафіну, але його специфічний смак відрізняється від натурального продукту.
На питання, чи можна ковтати бджолиний віск, сучасна медицина дає однозначну відповідь: при відсутності протипоказань нічого страшного з вами не станеться.
Тільки це не означає, що його можна їсти без обмежень, у всьому треба знати міру.
Стільники разом з медом ріжуть на невеликі шматочки розміром не більше 2х2 см, потім його жують протягом декількох хвилин, поки не зникне відчуття солодощі.
Про користь поїдання меду в сотах, не розділяючи їх один від одного, а разом з воском стверджували стародавні лікарі ще на початку нашої ери.
Ковтаючи трохи воску всередину, можна позбутися від виразки шлунка, тому що він містить прополіс – природний антисептик, який вбиває бактерії, сприяє зміцненню імунної системи.
Бджільництво поставляє нам унікальні засоби від будь-якої хвороби, надає профілактичну дію на організм людини.
Читати ще: Чи підвищує мед цукор в крові діабетикам?
Корисні властивості меду загальновідомі, але, на жаль, не всі можуть спробувати це природні ласощі:
Як бачимо зі списку обмежень, протипоказань не так вже й багато, а основна маса споживачів може насолоджуватися медом або пити настої на його основі без будь-яких проблем.
У народній медицині мед, а також бджолиний віск використовується в багатьох рецептах не тільки настоянок, а й мазей, при цьому проводиться комплексне лікування.
Фахівці радять при тривалому зберіганні залишати забрус – кришки запечатаних стільників недоторканими, тому що так мед буде завжди що не осіли і свіжим.
Читати ще: Редька та медом від кашлю: доступні ліки.
Щоб зберегти всі корисні властивості бджолиних продуктів, а також стійкий аромат літа, потрібно чітко виконувати всі рекомендації, тоді ви завжди будете мати під рукою унікальний природний лікувальний засіб і джерело смакової насолоди.
Сподіваємося, що ви знайшли в цій статті відповіді на багато питань, а також дізналися багато нових і невідомих фактів користі продуктів бджільництва і як треба зберігати їх, щоб усі корисні речовини з них не випарувалися.
Каждый проект начинается с выбора подходящих инструментов и оборудования. Будь то строительство нового дома, капитальный…
Пчеловодство привлекает не только любителей меда, но и предпринимателей, которые ищут перспективное направление для инвестиций.…
Генератори – це пристрої, які перетворюють механічну енергію в електричну. Вони є надійним джерелом електроенергії,…
С приходом зимы меняются потребности котов в пище. Холодное время года требует от организма больше…
З кожним роком все більше людей планують зробити «». Цей урбаністичний стиль має свої особливості,…
Обработка земли – обязательный процесс для повышения ее плодородия, а также создания оптимальных условий для…