Чи можна під час посту їсти мед: рецепти.
Мед – лікувальний продукт і смачне доповнення до чаю.
Навколо бджолиного нектару виникає дуже багато питань.
Найбільш популярне питання, чи можна під час посту вживати мед.
Це пов’язано з тим, що багато людей відносять бджіл до тварин, а не до комах (бджоли відносяться до тваринної галузі).
Найцікавіше, що думки священнослужителів з приводу можливості вживання меду під час посту відрізняються.
Справа в тому, що старовіри та священнослужителі, які шанують старовину, вважають мед забороненим продуктом.
Це пов’язано з тим, що бджолиний нектар зібраний з рослин, але в ньому міститься маточне молочко. Відповідно, це і вводить в оману священнослужителів.
Сучасні служителі церкви вітають використання меду під час посту. Адже в цей час раціон людини істотно обмежений і позбавлений багатьох вітамінів і мінералів.
Бджолиний нектар можна вважати джерелом вітамінів і засобом, що підвищує імунітет.
Краще віддати перевагу гречаному меду. У його складі в два рази більше амінокислот, ніж в акацієвому.
Смак його насичений, з легкою терпкістю і навіть з гіркотою. Але якщо у вас нервова робота, то вам краще їсти акацієвий мед.
У його складі містяться компоненти, які заспокоюють нерви і покращують настрій.
Найбільш корисним вважається мед в сотах. Його можна вживати під час посту.
Бджолиний нектар незамінний під час Великого посту перед Воскресінням Христовим.
Адже в цей час практично немає свіжих фруктів і овочів. Відповідно, меню обмежене і складається з картоплі, круп і буряка з капустою.
В основному мед звикли їсти як самостійну страву. Його часто їдять вприкуску з чаєм або відваром з трав.
Існує безліч рецептів, які дозволять вам урізноманітнити меню під час посту
Наріжте гарбуз тонкими пластинками. Яблука натріть на тертці і додайте насіння соняшнику і мед.
Цією кашкою полийте гарбуз.
Перед подачею страва повинна постояти 2 години. Так яблучно-медова суміш просочить шматочки гарбуза.
Ці ласощі, яким можна побалувати себе і дітей. У складі страви немає яєць і молока.
Для приготування пряників 2 столові ложки цукру розтопіть на вогні.
Необхідно, щоб маса стала темно-коричневого кольору.
Простіше кажучи, спаліть цукор. Влийте в нього склянку води, 1/2 склянки рослинного масла і 3 столові ложки меду.
Влийте темну масу в просіяне борошно і замісіть м’яке тісто.
Маса буде прилипати до рук, щоб цього не сталося, налийте на стіл рослинне масло.
Розкачайте пласт і виріжте формочкою пряники. Не забудьте додати корицю, гвоздику і ваніль.
Випікайте пряники 10 хвилин. Можете полити їх цукровим сиропом.
Для приготування суміші вам потрібно подрібнити в блендері 300 гр. кураги, родзинок і чорносливу.
Всипте в кашку подрібнені волоські горіхи. Додайте в масу склянку меду і лимон.
Його потрібно перемолоти на м’ясорубці разом з шкіркою. Зберігайте масу в холодильнику.
Їсти потрібно по столовій ложці три рази в день. Це відмінна альтернатива таблетованих вітамінів.
Каждый проект начинается с выбора подходящих инструментов и оборудования. Будь то строительство нового дома, капитальный…
Пчеловодство привлекает не только любителей меда, но и предпринимателей, которые ищут перспективное направление для инвестиций.…
Генератори – це пристрої, які перетворюють механічну енергію в електричну. Вони є надійним джерелом електроенергії,…
С приходом зимы меняются потребности котов в пище. Холодное время года требует от организма больше…
З кожним роком все більше людей планують зробити «». Цей урбаністичний стиль має свої особливості,…
Обработка земли – обязательный процесс для повышения ее плодородия, а также создания оптимальных условий для…