Перга при вагітності
Бджолина перга при вагітності, чи можна вагітним пергу?
Перга при вагітності – вельми корисний засіб, що дозволяє як зміцнити здоров’я жінки, так і поліпшити умови для розвитку плода.
Це засіб дуже ефективно бореться з токсикозом.
Саме тому вагітним рекомендується вживати бджолиний хліб на перших етапах розвитку плода, щоб полегшити сам фізіологічний процес і запобігти ймовірність викидня.
Не меншу користь перга для вагітних приносить на останніх місяцях. Адже вона є джерелом корисних речовин, вітамінів, має високу енергетичну цінність.
Це дозволяє максимально зміцнити імунітет матері і, як наслідок, дитину.
Друга перевага перги для вагітних і годуючих – вона не має алергенних властивостей на відміну від багатьох інших бджолиних продуктів.
Тому її рекомендують людям будь-якого віку.
Унікальні властивості перги при вагітності
Перга бджолина при вагітності корисна в першу чергу завдяки наявності вітаміну Е, так званого вітаміну розмноження.
Вчені довели, що при нестачі його у жінок набагато частіше траплялися викидні плода.
Ця речовина стимулює вироблення гормонів вагітності, перешкоджає пологам завчасно.
Вітамін Е, що міститься в цьому продукті, вагітним важливий також завдяки своїм сосудо зміцнюючими властивостями. Це зміцнює плаценту, яка дуже важлива для харчування плоду.
Перга містить близько 170 мг вітаміну Е в 100 г продукту, а також чимало інших вітамінів, які також корисні для вагітних: А, С, В.
Перга під час вагітності корисна ще й завдяки великій кількості органічного заліза, яке знадобиться при відновленні втрати крові, якщо таке трапиться під час пологів.
Не варто припиняти приймати цей продукт після пологів. Вона надасть велику користь і для годуючих грудьми, насичуючи організм і матері, і дитини безліччю корисних речовин.
Приймати продукт потрібно в кількості 14-21 г на добу.