Перга – корисні властивості в допомогу людині

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Перга бджолина: користь та шкода апіпродукту організму

Перга

Перга бджолина: користь та шкода апіпродукту організму людини.

Користь перги вже давно цікавить медиків і вчених. Цей поживний продукт дозволяє вирости бджолиної личинці в 1500 разів.

Якщо корисні властивості бджолиної перги так благотворно впливають на ріст і здоров’я бджіл, вони допоможуть і людині для лікування захворювань, пов’язаних з втратою апетиту, ослабленою і порушенням обмінних процесів.

У процесі вивчення продукту виявилися його унікальні властивості. Виявилося, що бджолиний хліб може застосовуватися як сильні ліки для лікування патологій.

Для чого корисна перга? Цей унікальний продукт бджіл впливає на біохімічні процеси в організмі.

  1. Корисні властивості перги для імунітету
  2. Користь для статевої сфери
  3. Для серця і судин
  4. Перга і шлунково-кишковий тракт
  5. Для спортсменів
  6. Для кровотворення
  7. При онкології
  8. Для вегетаріанців
  9. Перга і вагітність
  10. Для очей
  11. Продукт в косметології

Корисні властивості перги для імунітету

Так як бджолиний хліб виходить в результаті бродіння і ферментації меду і пилку різних лікарських рослин, то і її корисні властивості дуже різноманітні:

  1. В першу чергу вона виступає в якості адаптогена. Часто, при тривалих перельотах, зміні клімату, при стресах і будь-які зміни навколишнього оточення, людина починає хворіти. Загострюються хронічні захворювання, з’являється герпес і так далі. Щоб не втрачати дорогоцінний час відпустки, з собою потрібно взяти пергу. Всього одна чайна ложка продукту позбавить від акліматизації.
  2. При постійних стресах хлібина захистить нервові клітини від ушкоджень, заспокоїть і налагодить ритм сну-неспання.
  3. Для тих хто часто хворіють на простудні захворювання бджолиний продукт стане незамінним помічником. Прийом хлібини в період загострення ГРВІ взимку і восени скоротить кількість епізодів застуд.

Користь для статевої сфери

  1. Як потужний засіб, що сповільнює процеси старіння. Користь бджолиної перги полягає в поліпшенні всіх обмінних процесів в організмі. Вона, за рахунок вітамінів А і Е, стимулює вироблення колагену і еластину, що відповідають за пружність шкіри. Фітогормони хлібина відсувають настання клімаксу у жінок, продовжують здатність до репродукції.
  2. Застосовується для лікування імпотенції. Бджолиний хліб регулює гормональний фон чоловіків, підвищує вироблення тестостерону – головного гормону, що відповідає за чоловічу силу і ерекцію. Систематичне застосування корисної хлібини збереже потенцію до похилого віку.
  3. Користь перги незаперечна в лікуванні безпліддя. Вона покращує роботу яєчників і якість сперми.

Для серця і судин

  1. За рахунок вмісту рутину і вітаміну С продукт підвищує еластичність капілярів, знижує крихкість судин.
  2. Поліненасичені жирні кислоти регулюють рівень холестерину, перешкоджають формуванню бляшок.
  3. Калій та магній покращують роботу міокарду, підтримують нормальний ритм серця, забезпечують живлення серцевого м’яза.
  4. Хлібина покращує судинний кровообіг, перешкоджаючи появі гіпоксії. Продукт покращує пам’ять і сприйнятливість до навчання.
  5. Перга знижує прояви старечого недоумства і інших проявів судинної недостатності.

Перга і шлунково-кишковоий тракт

  1. Продукт відновлює мікрофлору кишечника, стимулює зростання нормальних бактерій, блокує зростання патологічної мікрофлори.
  2. Багато захворювань шлунково-кишкового тракту призводять до втрати ваги, порушення всмоктування життєво необхідних вітамінів, мікроелементів, мінералів і амінокислот. При панкреатиті і гастриті з’являється слабкість, апатія. Коли гострий період минув – перга відновить сили.

Для спортсменів

  1. Перга – це, мабуть, єдиний природний анаболік. Вона здатна підвищувати рівень тестостерону. Амінокислоти і фітогормони продукту беруть участь в побудові гармонійного м’язового корсету. Хлібина підвищує витривалість при інтенсивних тренуваннях і зменшує період відновлення.
  2. Бджолиний хліб сприяє «спалюванню» жирових відкладень. Це відбувається за рахунок збільшення енерговитрат. Так як продукт володіє потужними тонізуючими властивостями – людина більше рухається, зростає частота скорочень серця, швидко витрачаються з’їдені калорії, знижується вага.
  3. Є цінним джерелом білку. У продукті більше білку, ніж в кращій яловичині. Краса м’язів залежить від кількості і якості білкової їжі. А в хлібині міститься багато легкозасвоюваного білку. Причому перга володіє цікавим ефектом: людям з ожирінням вона допомагає худнути, спортсменам допомагає нарощувати м’язову масу.

Для кровотворення

  1. Підвищує рівень гемоглобіну.
  2. Підвищує згортання крові за рахунок високого вмісту вітаміну К.

При онкології

Онкологічні захворювання, особливо після курсу хіміотерапії послаблюють імунітет, викликають слабкість. Бджолиний хліб піднімає імунний статус хворого і покращує самопочуття.

Застосовуючи пергу в комплексі з основним лікуванням, можна зменшити силу побічних ефектів цитостатиків та інших препаратів.

Оцінювати користь і шкоду перги при онкологічних захворюваннях повинен лікар.

Для вегетаріанців

Цей продукт містить багато білка і амінокислот. Тому вегетаріанцям – людям, що сидять на дієті, і хто виконує піст, потрібно пити пергу.

Тоді симптоми білкової недостатності: слабкість, випадання волосся, ламкість нігтів, суглобові болі, підвищення чутливості зубів – не виявляться.

Перга і вагітність

Під час вагітності та при годуванні груддю корисний продукт можна і потрібно вживати.

Він зніме токсикоз на будь-якій стадії вагітності. Запобіжить гіпоксію плода, поліпшить якість грудного молока.

Для очей

  1. Каротиноїди бджолиного хліба уповільнюють старіння сітківки та рогівки.
  2. Хлібина приносить користь покращуючи гостроту зору.

Продукт в косметології

До складу бджолиного хліба входять вітаміни А і Е, біотин, мінерали кальцій, марганець, фосфор, амінокислоти, органічні кислоти, ефірні масла і фітогормони.

перга в косметологіїЦі компоненти надають дивовижну дію. Вітаміни А і Е покращують вироблення колагену, зволожують шкіру. Кальцій зміцнює волосся і нігті.

Ефірні масла затримують вологу на поверхні шкіри, зволожують і живлять її. Фітогормони знижують глибину вікових зморшок і перешкоджають появі мімічних зморшок.

Тому бджолиний хліб додається в засоби для краси і молодості. Користь бджолиної перги доведена роками її застосування.

Вона не здатна завдати шкоди людині, хіба що при індивідуальній непереносимості. З продуктів бджільництва перга – самий низькоаллергенний.

Тому застосовувати бджолиний хліб можна без вікових обмежень.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top