Перга від остеохондрозу

Лікування остеохондрозу за допомогою перги. ЗастосуванняЛікування остеохондрозу за допомогою перги. Застосування.

Перга — досить затребуваний продукт бджільництва, який має не менше корисних властивостей, ніж мед.

По-іншому вона називається хлібина або бджолиним хлібом, оскільки дещо нагадує за смаком житній хліб.

Цей продукт має багато цілющих властивостей і використовується при різних захворюваннях.

Особливо допомагає перга від остеохондрозу, шкірних захворювань, хвороб шлунково-кишкового тракту, діабету.

Вона дуже смачна і корисна, та й зберігати її досить зручно, оскільки вона не втрачає смакових якостей і корисних властивостей з плином часу.

  1. Властивості і застосування перги
  2. Перга і остеохондроз

Властивості і застосування перги

Цей продукт має різне забарвлення, оскільки властивості нектару різних квіток відрізняються. Так, перга може бути кольором від жовтого і до коричневого. Реалізують її у вигляді різних форм: паста, гранули, стільники, суміш з медом, тощо.

Це дуже цінний і рідкісний продукт. Придбати її можна тільки в невеликій кількості, адже бджоли багато її не заготовляють, а синтезувати штучно такий хліб неможливо.

Корисні властивості перги

Корисні властивості перги

У цьому медовому продукті міститься дуже багато цінних і незамінних компонентів. Так, тут є амінокислоти лейцин, валін і треонін, вуглеводи, органічні кислоти, вітаміни, білки.

Такий багатий склад потрібен бджолам для розплоду. Звичайно ж, бджолиний хліб не менш корисний і для людей.

Перга є низькокалорійним продуктом. На 100 гр доводиться до 196 кілокалорій, це дуже невеликий показник.

Тому вчені і фахівці рекомендують щодня вживати хоча б трохи перги, щоб заповнювати необхідний запас вітамінів, компенсувати убогість в харчуванні, відновлювати власне здоров’я, красу і молодість.

Особливо популярна хлібина серед спортсменів. Будучи природним джерелом білків, вуглеводів та інших цінних речовин, вона дає природний анаболічний ефект, прискорюючи розвиток м’язової маси.

Саме тому вона активно застосовується в період реабілітації після травм, для відновлення після операцій, зміцнення організму.

На відміну від інших продуктів з пасіки бджолиний хліб не має негативного впливу на шлунково-кишкового тракту. Більш того, вона активно застосовується для лікування його захворювань, таких як гастрит і виразка шлунка.

Також продукт впливає на рівень холестерину, знижуючи його, відновлює необхідну кількість гемоглобіну, як наслідок, нормалізує роботу серцево-судинної системи.

Крім того, перга є природним антидепресантом, тому рекомендується особам з порушеннями нервової системи.

Перга і остеохондроз

Дуже актуальним є питання застосування перги в лікуванні остеохондрозу і хвороб суглобів.

Звичайно, більш поширеним є лікування живими бджолами, які жалять уражені ділянки, але воно не всім показано, в той час як перга не має протипоказань.

При остеохондрозі рекомендується наступна схема застосування перги:

  • перед кожним прийомом їжі за 20-30 хвилин приймати до чайної ложки даного продукту;
  • рясно вживати воду в кількості не менше 1,5-2 літрів в день;
  • крім пилку заварювати спеціальний збір або з яглиці звичайної, або з лопуха великого, а також комплексні збори з алтея, валеріани, шипшини, бруньок сосни, берези, звіробою та інших трав, що надають подібну дію.

Як правило, перга не робить негативної дії, тому застосовувати її рекомендується завжди, навіть при відсутності хвороб.

Слід зазначити, що якщо обрана схема лікування остеохондрозу іншими бджолиними продуктами (бджолиною отрутою, медом, прополісом), це не означає, що перга протипоказана.

Навпаки, її прийом посилить дію даних препаратів і підвищить їх ефективність.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *