Абсент з самогону: рецепт в домашніх умовах.
Абсент – міцний спиртний напій (70-86%), що володіє гірким смаком і сильним трав’яним ароматом.
Колір абсенту традиційно смарагдово-зелений, що обумовлено великою кількістю рослинних компонентів напою.
Вважається, що найголовніші інгредієнти для виробництва напою – полин, фенхель і аніс.
Дягель, меліса, лакриця, м’ята, ромашка, коріандр та інші складові додаються за бажанням.
Вони лише надають абсенту певні смакові і ароматичні ноти.
Чудодійні властивості гіркого полину цінувалися ще в Стародавньому світі. Вважалося, що ця рослина сприяє дітородінню, лікує хвороби шлунка, суглобовий ревматизм, покращує стан організму після перенесених захворювань і допомагає боротися з вірусами, пробуджує апетит.
Відкриття ж абсенту – спиртного напою, у складі якого неодмінно має бути присутній полин, відбулося в 1792 році.
Винайдений абсент був в Швейцарії французьким лікарем П. Ордіньером як чудодійний засіб від безлічі недуг.
Знадобилося лише 5 років, щоб виробництво смарагдового міцного спиртного стало масовим: в 1797 році була відкрита перша фабрика з виготовлення напою.
До слова, інша версія походження абсенту говорить, ніби створив його зовсім не доктор Ордіньер, а якісь сестри Енріо, які займалися виготовленням домашніх настоянок на травах. Ніби жінки просто продали Ордіньеру свій рецепт напою.
Популярність абсенту до початку XIX століття стала така висока, що його навіть стали кликати «зеленої феєю», причому не тільки за цілющі якості, а й за незвичайну ейфорію, що наступала після розпивання напою.
Секрет абсенту складався в особливій речовині – туйон, що міститься в складі листя полину.
Туйон – галюциноген, токсичний для організму людини при непомірному споживанні абсенту.
Через велику кількість злочинів, скоєних особами,що зловживали абсентом, в 1908 році напій став офіційно заборонений на території Швейцарії, а згодом і в інших країнах Європи, що не завадило готувати абсент підпільно.
Сьогодні напій під романтичною назвою «зелена фея» офіційно легалізований, але за умови, що вміст туйона в ньому має бути невелика (зазвичай не більше 10 мг / кг).
По суті, весь абсент, що стоїть на полицях магазинів – якась імітація справжнього напою.
Яскраво-зелений колір магазинному абсенту надають за допомогою барвника, аромат і смак напою нерідко досягається шляхом додавання ароматизаторів і есенцій.
Щоб покуштувати спиртне, схожий на абсент, досить мати вдома самогонний апарат, необхідні трави, чистий спирт і бажання трохи попрацювати.
Абсент в домашніх умовах з самогону виходить міцним, гірким, п’янким, словом, яким і повинен бути цей знаменитий напій.
До слова, боятися отруєння Туйоном не варто, оскільки небезпечна ця речовина тільки в дуже серйозних дозах.
Крім того, смертельних випадків отруєння Туйоном не зафіксовано, проте міру все одно доведеться знати, оскільки міцність абсенту досить висока.
Готовий домашній абсент з самогону перед подачею слід гарненько охолодити (як горілку), а потім розлити в невеликі стопки.
Якщо міцність напою здається зайво високою, допустимо розбавити абсент кисло-солодким соком (гранатовим, апельсиновим, ананасовим).
В якості закуски до абсенту підходять часточки цитрусових (лимон, лайм), посипані цукром, кислі яблука, а також шоколад.
Каждый проект начинается с выбора подходящих инструментов и оборудования. Будь то строительство нового дома, капитальный…
Пчеловодство привлекает не только любителей меда, но и предпринимателей, которые ищут перспективное направление для инвестиций.…
Генератори – це пристрої, які перетворюють механічну енергію в електричну. Вони є надійним джерелом електроенергії,…
С приходом зимы меняются потребности котов в пище. Холодное время года требует от организма больше…
З кожним роком все більше людей планують зробити «». Цей урбаністичний стиль має свої особливості,…
Обработка земли – обязательный процесс для повышения ее плодородия, а также создания оптимальных условий для…