Канді для бджіл
Як приготувати канді для бджіл? Рецепти.
Канді це твердий корм для бджіл, який використовується в зимовий час і навесні для нарощування сімей.
Існує кілька варіантів цього корму, все залежить від його призначення.
Канді для бджіл може бути приготоване з цукру або меду, хоча обидва продукти присутні в двох рецептах.
Як приготувати канді медове для бджіл
Це класичний рецепт, який придумав німецький бджоляр Шольц. В основі рецепта лежить мед.
Для приготування медового тіста необхідно поставити каструлю з медом на водяну баню.
Не варто нагрівати вище 60 ° С.
Коли мед стане рідким, зніміть його з вогню і додайте цукрову пудру.
Ретельно помішуйте суміш ложкою.
На 2,5 частини меду потрібна 1 частина пудри.
Коли суміш охолоне і стане білою, насипте на стіл цукрову пудру і ретельно місите солодкий ком.
Вимішувати потрібно 20-30 хвилин. В результаті у вас повинно вийти м’яке і не липким тісто.
При скачуванні з маси кульки воно не повине втрачати форму. Якщо кулька тече, додайте ще цукрової пудри.
Медове канді для бджіл поділяють на шматки масою в 1 кг і обертають вощеном папером.
Для підгодівлі бджіл потрібно тісто розкачати в пласт товщиною в 2,5 см і укласти на дно вулика або зверху на рамки.
Цього шматка досить на місяць. Таке канді використовується для нарощування сімей навесні і для підгодовування в зимовий час.
Це не веде до раннього розмноженню бджіл.
Рецепт приготування канді
Канді для бджіл часто використовується в лікувальних цілях.
Складові:
- вода очищена;
- цукрова пудра;
- мед.
Поставте воду на вогонь і розігрійте її. У гарячу рідину всипте цукрову пудру і дайте закипіти.
Зменшіть вогонь, але не перемішуй суміш.
Обов’язково знімайте піну.
Тримайте масу на вогні 20 хвилин.
Тепер перевірте готовність тіста.
Опустіть ложку в солодку суміш, а потім занурте в воду.
Зніміть солодкість з ложки і спробуйте скачати кульку.
Як тільки ви отримаєте м’яку масу, остудіть трохи суміш і додайте мед. Тримайте на вогні ще 3 хвилини.
Маса може кипіти з утворенням великої кількості бульбашок, так і повинно бути.
Перелийте канді в металеву банку і остудіть. Постійно перемішуйте, поки суміш не стане білого кольору і потрібної консистенції.
Як бачите, приготування канді дуже просте.
Переваги використання канді
На відміну від цукрового сиропу, канді не підвищує народжуваність в вулику, відповідно, в зимовий час популяція бджіл не збільшиться.
Це зміцнить сили сім’ї і підготує її до активного розмноження після весняного обльоту.
Цукровий сироп підвищує народжуваність, тому часто стає причиною голодування бджіл, так як їх велика кількість в вулику.
При необхідності в солодке тісто додають антибіотики або вітаміни.