Кулінарія

Рецепти сирного соусу до м’яса, птиці, картоплі фрі

Рецепти сирного соусу

Сирний соус – 2 прості рецепти приготування.

Хто не любить сирного соусу?

Адже це така класна річ.

Домашній сирний соус можна подавати абсолютно з будь-якими стравами: до м’яса, птиці, картоплі фрі, або навіть просто занурити в нього відварену цвітну капусточку.

Це справжнє блаженство.

Пропонуємо вам 2 рецепта сирного соусу.

Складові:

  • сир пармезан (можна будь-який в принципі брати);
  • молоко – 600 мілілітрів;
  • вершкове масло – 40 грам;
  • борошно – 40-50 грам;
  • мелений мускатний горіх – 0,5 чайної ложки;
  • сіль і перець за смаком.

Покроковий рецепт або як зробити сирний соус в домашніх умовах:

  1. Молоко налити в каструльку, коли трохи нагріється викласти в нього вершкове масло, розмішати, потім повільно всипати борошно, безперервно помішувати, щоб не утворилися грудочки, довести до кипіння.
  2. Варимо масу на повільному вогні ще десь 4 хвилини, весь час заважаємо, поки вона повністю не стане однорідною.
  3. Тепер час додати натертий попередньо на дрібну тертку сир, сіль, перець і мускатний горіх.
  4. Варимо до тих пір, поки сир повністю не розчиниться, і соус стане однорідною масою. Це повинно зайняти не більше 5 хвилин.

Подавайте сирний соус гарячим, коли він буде остигати, то може трохи загуснути.

Пропонуємо вам ще один простий рецепт вершкового сирного соусу.

Читайте: Гірчичний соус — кращі рецепти.

Складові:

  • Плавлений сир – 180 гр.
  • Вершки 15% -20% – 200 мл.
  • Рослинна олія – ​​10 мл.
  • Твердий сир – 30 гр.
  • Італійські трави – 0,5 ч.л.
  • Чорний перець.

Рецепт сирного соусу:

  1. Для початку потремо твердний сир на дрібній тертці
  2. Ставимо вершки на повільний вогонь, додаємо шматочки плавленого сиру і рослинне масло.
  3. У міру нагрівання сливи злегка розминаємо плавлений сир, поки він не розваритися.
  4. Після закипання соус перчимо, додаємо італійські трави і змішуємо.
  5. Слідом додамо тертий сир і перемішати.
  6. Даємо покипіти пару хвилин і соус готовий.

Сирний соус хороший до спаггеті і картоплі фрі! Такий соус виходить дуже вершковим.

Відео надано каналом «З пилу, з жару».

Останні статті

Техника для обработки почвы: популярные бренды и ассортимент

Обработка земли – обязательный процесс для повышения ее плодородия, а также создания оптимальных условий для…

5 днів ago

Вибір рефрактометра: види та особливості

Для визначення індексу рефракції світла, використовуються спеціальні оптичні прилади – рефрактометри. Принцип їх роботи полягає…

2 тижні ago

Покупка зоотоваров: экономия, без ущерба качеству

С каждым годом онлайн-шоппинг становится все более популярным. Еще 5 лет назад люди в основном…

1 місяць ago

Стиральная машина: критерии выбора подходящей модели

Современная бытовая техника способна существенно упростить быт каждого человека. Прожить месяц без телевизора или посудомойки…

2 місяці ago

Фруктовые соки во время беременности: что нужно знать

Ожидание ребенка — период, когда необходимо особенно следить за своим питанием. При беременности важно употреблять…

2 місяці ago

Популярные массандровские вина: в чем их секрет?

Вина «Массандры» – одна из визитных карточек Крымского полуострова. Эта эксклюзивная коллекция славиться благодаря уникальным…

2 місяці ago