Сир та мед: корисні властивості, рецепти приготування.
Сир з медом в європейських країнах давно вживають як десерт або закуски.
Для наших співвітчизників таке поєднання продуктів незвичайне, хоча воно відрізняється насиченістю смаків і користю для організму.
Зараз все частіше в меню ресторанів можна зустріти сирні тарілки, які піддаються не тільки з фруктами і горіхами, а й медом.
Поєднання сиру та продукту бджільництва має незвичний, але вишуканий смак.
Такий десерт або закуска відрізняється величезною користю для організму, так як основні складові страви містять в собі чимало корисних речовин і роблять позитивний вплив на організм.
Сир – один з кращих джерел кальцію.
Він допомагає заповнити запаси цього мінералу в організмі і сприяє правильному розвитку і функціонуванню кісткової системи.
Кисломолочний продукт багатий білками.
Він дає швидке і тривале відчуття насичення.
Багато сортів позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту, відновлюють обмінні процеси.
Продукт бджільництва – справжнє джерело вітамінів і мінералів, тому його рекомендовано вживати дорослим і дітям.
Мед зміцнює імунітет і позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи, а також допомагає позбутися від анемії.
Читати ще: Лікування медом застуди в домашніх умовах: рецепти.
Також він поліпшує обмін речовин і роботу шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок та інших органів.
Дозволяє заряджати енергією і заповнити життєві сили після операцій і важких захворювань.
Багатьох людей, які ведуть боротьбу з зайвими кілограмами, цікавить, чи можна їм вживати сир і мед.
Поєднання цих продуктів може стати чудовою альтернативою купівельними солодощами.
Головна перевага такого десерту полягає в тому, що продукти, що входять до його складу, покращують обмінні процеси, а також відновлюють запаси вітамінів і мінералів в організмі.
Невелика порція такого незвичайного ласощу може заповнити потребу організму в солодкому без шкоди для фігури.
Варто пам’ятати, що і сир, і мед відносяться до висококалорійних продуктів, тому зловживати ними не варто.
Всього кілька шматочків сиру, политих натуральним ласощами, дозволять швидко і надовго насититися.
Щоб сир і продукт бджільництва відмінно поєднувалися, необхідно ретельно підійти не тільки до вибору сорту молочного продукту, але і меду.
Якщо вас цікавить, який сир їдять з бджолиним медом, зверніть увагу на різні поєднання:
Можна використовувати і інші сорти сирів. Шляхом експериментів шукати ідеальне поєднання, адже у кожної людини свої смакові якості.
Хтось любить ніжне поєднання сирного сиру з ароматною солодкістю, а комусь більше подобається незвичайне поєднання солоного і солодкого.
Смакове поєднання сиру з медом часто доповнюють горіхами (волоськими, мигдалем, кедровими), а також виноградом і іншими ягодами.
Існує кілька рецептів приготування сиру з продуктом бджільництва.
Всі вони відрізняються простотою і швидкістю приготування, а тому побалувати себе вишуканим десертом або здивувати гостей може кожен бажаючий.
Читати ще: Творог та мед: користь і шкода, для схуднення.
Сир наріжте тонкими скибочками і красиво викладіть на тарілку. Зверху полийте квітковим або іншим медом.
Якщо ваш продукт бджільництва закристалізувався, розтопіть його на водяній бані.
Горіхи підсмажте і порубати, а після посипте ними ласощі. Найкраще взяти волоські горіхи, але підійде і мигдаль, арахіс або інші горіхи.
З головки камамбера зріжте верхівку. Ложкою акуратно вийміть м’якоть так, щоб вийшов горщик.
Основний інгредієнт змішайте з вимитими і просушеними ягодами і горіхами.
Можна взяти виноград або будь-які улюблені ягоди. Покладіть назад сир з ягодами і горіхами, а зверху все полийте рідким медом.
При необхідності розтопіть його або просто нагрійте, щоб він легко розтікався.
Наріжте адигейський сир шматочками товщиною 0,5 см.
Злегка обсмажте підготовлені шматочки на сковороді, а після викладіть на тарілку.
Поки кисломолочний продукт теплий, полийте його медом.
Зверху посипте рубаними волоськими горіхами. Можна прикрасити ягодами і травами.
Читайте: Молоко з медом — корисні властивості та застосування
У ресторанах часто в меню можна зустріти сирну тарілку, але приготувати таке частування можна і вдома, головне керуватися простими рекомендаціями:
Подають сирну тарілку без хліба, а ось вино стане відмінним доповненням.
Медом можна поливати тарілку або подати в окремій піалі, щоб кожен бажаючий міг сам поєднувати продукти.
Сир і мед – незвичайне поєднання смаків, але шанувальників цьої вишуканої і корисної страви стає все більше з кожним днем.
Конструктивно черв'ячний мотор-редуктор NMRV є механізмом, який дозволяє змінювати швидкість обертання валів. Двигун-редуктор черв'ячний досить…
Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…
Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…
Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…
Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…
Правильний вибір насіння квітів – ключ до створення чарівного квітникового саду, який буде тішити око…