Весна – особливий час для православних християн, які святкують в цей час Світле Воскресіння – Великдень.
Багато господині прагнуть спекти паску з натуральних інгредієнтів.
Один з простих і смачних рецептів паски, який залишається смачним навіть через кілька днів зберігання – з медом.
Для цих цілей підійде будь-який мед, головне щоб продукт був якісним.
Спочатку приготуємо опару – для неї до дріжджів додати борошно (100 м) і акуратно заливаємо тепле (не гаряче!) молоко.
Змішавши, щільно укутати миску з опарою харчовою плівкою, зверху рушником і поставимо в тепле місце.
Поки підходить опара, добре промиємо і обсушити родзинки; яйця змішаємо з цукром, медом і ванільним цукром, потім взбіваємо в піну.
У підійшовшу опару вливаємо яєчну суміш, додаємо м’яке масло і добре вимішуємо.
Потім додаємо ізюм і всипаємо борошно.
Повинно вийти щільне, не липке тісто.
Добре викочуємо його, потім, знову укутавши, ставимо в тепле місце на годину – воно повинно расстояться і піднятися.
Тісто викладаємо у формочки для пасок так, щоб воно заповнило приблизно половину ємності (дно можна застелити пекарським папером) і ставимо в розігріту до 180-200оС духовку.
Час випікання варіюється в залежності від величини паски від 30 до 45 хв.
Готовність перевіряємо зубочисткою.
Читайте: Кращі рецепти з медом для дітей.
Наступний великодній рецепт ще простіше, але такий виріб не менше смачне, та ще й корисне за рахунок вмісту молочних продуктів і меду.
У яєць відділяємо жовтки, додаємо вершкове масло, цукор з медом, збиваємо все в пишну піну.
З’єднати сирну масу з медової, перекласти в підготовлену форму, поставити в холодильник під гніт на добу.
Крім традиційних пасок, на великодній стіл можна приготувати і інші блюда з медом.
Христове Воскресіння – час виходу із затяжного посту, тому можна побалувати близьких і запеченим в духовці м’ясом з медовим маринадом, і рибою з медом і соєвим соусом, і легкими весняними стравами.
Натуральний липовий мед стане відмінною заправкою до будь-якого салату з сирих овочів і фруктів.
Трьом на крупній тертці моркву, ріжемо дрібними шматочками апельсин з яблуками.
Все перемішуємо, посипаємо горіхами, зверху видавлюємо лимон і щедро поливаємо рідким медом.
Цей салат – не тільки відповідне для пасхального столу блюдо кухні, але і вітамінна підмога в весняний сезон.
Конструктивно черв'ячний мотор-редуктор NMRV є механізмом, який дозволяє змінювати швидкість обертання валів. Двигун-редуктор черв'ячний досить…
Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…
Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…
Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…
Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…
Правильний вибір насіння квітів – ключ до створення чарівного квітникового саду, який буде тішити око…