Продукти бджільництва – це не тільки повсюдно використовувані мед, віск, прополіс, маточне молочко, але і бджолиний підмор, який вживають у вигляді порошку або готують настойку на спирту або горілці. літній і зимовий
В вулику йде постійна і швидка зміна поколінь бджіл: проживши 1-2 місяці влітку і 4-9 – взимку, комахи гинуть, а їх тіла бджолярі збирають і висушують.
Народна медицина за допомогою підмору бджіл пропонує лікувати серцево-судинні порушення, сечостатеву систему, знижений імунітет, а також удари, лямблії, інфекції і навіть рак.
Крім того, багато фахівців радять час від часу пропивати курс продукту з метою загального оздоровлення організму.
У спеціалізованих магазинах, які продають продукти бджільництва, можна купити невелику пляшку з темного скла з готовою настоянкою бджолиного підмору.
З одного боку, це відмінний варіант для тих, хто не хоче витрачати час на приготування препаратів власними руками або не впевнений, що зможе зробити все правильно.
Однак, купуючи готовий препарат найчастіше можна бути впевненим у дотриманні всіх умов збору сировини і виробництва, тому по-справжньому якісна настоянка бджолиного підмору на горілці вийде при самостійному виготовленні, тим більше що рецепт дуже простий.
Підмор, зібраний влітку, вважається найціннішим – бджоли в ньому молоді, чисті, харчувалися свіжим пилком і нектаром, але його важче зібрати, так як комахи в цей час частіше гинуть випадково, далеко від вулика.
Зимовий підмор складається з бджіл, які померли під час зимівлі.
У ньому більше відходів життєдіяльності, а бджолина отрута слабкіша, але таку сировину пропонується найчастіше, так як його легше зібрати – варто лише вигребти з вулика.
Значення має зовнішній вигляд бджіл – тільця повинні бути чистими, без слідів цвілі, добре просушеними.
Якісний підмор має приємний медовий запах без слідів затхлості або гнилі. Термін придатності сировини не перевищує рік, причому допускається зберігати його як в замороженому стані, так і в сухому місці далеко від світла. приготування
Найважливіше і складне в приготуванні препарату на основі бджолиного підмору – це вибір якісної сировини.
Приготування власне настойки не викликає особливих проблем і питань.Для цього використовують спирт, самогон, горілку, проте з останнім все ж простіше.
Із бджолиного підмору також роблять відвар – одна столова ложка сировини вариться в 0,5 літрах води протягом двох годин.
Для місцевого застосування готують мазь – столову ложку подрібненого підмору змішують тваринним жиром і млоять годину на водяній бані.
Не менш ефективний і масляний екстракт підмору – з ложки подрібненої сировини і склянки рослинного масла. Готові препарати зберігаються в холодильнику в посуді з темного скла.
Бджолиний підмор містить ряд цінних компонентів, що визначають його антиоксидантні, антисептичні, ранозагоювальні, протипроменеві, очищаючі і інші властивості:
Таким чином, бджолиний підмор – продукт широкого спектру дії, що впливає на функціонування всіх основних систем і органів людини, причому властивості продукту не змінюються, як би його не приготували – це може бути і розведений порошок, і настоянка на горілці.
Настоянку приймають, як правило, після їжі курсовим прийомом тривалістю в один місяць.
Найбільш поширеним є перший рецепт, так як він адаптований до вікових потреб організму – з часом знижуються відновлювальні функції і, відповідно, виникає підвищена потреба в стимуляції ззовні.
Перше і головне протипоказання до використання бджолиного підмору – алергія на продукти бджільництва. Крім того, вміст алкоголю накладає вікові обмеження.
При вагітності використовувати настоянку теж не варто не тільки через вміст спирту, а й відсутність досліджень, які доводять безпеку бджолиного підмору для плода.
Поєднання бджолиного підмору і спирту в будь-якому вигляді (вина, пива) навіть при вживанні окремо може викликати такий ефект, тому при схильності до зниженого тиску використовуються інші способи приготування препаратів, але не настоянку.
Бджолиний підмор – цінний продукт бджільництва і універсальне народний засіб від різних захворювань.
Багато хто вважає, що настоянка підмору бджіл на горілці – це знахарське зілля, застосування якого не має нічого спільного з «нормальним» лікуванням, інші не приймають це засіб з естетичних міркувань.
Проте, в ньому містяться компоненти з широким спектром дії, які нормалізують роботу не тільки окремих органів, але і всього організму, тому настоянка на бджолиному підморі застосовується курсами при конкретних захворюваннях, а також для загального тонусу і підняття імунітету.
Каждый проект начинается с выбора подходящих инструментов и оборудования. Будь то строительство нового дома, капитальный…
Пчеловодство привлекает не только любителей меда, но и предпринимателей, которые ищут перспективное направление для инвестиций.…
Генератори – це пристрої, які перетворюють механічну енергію в електричну. Вони є надійним джерелом електроенергії,…
С приходом зимы меняются потребности котов в пище. Холодное время года требует от организма больше…
З кожним роком все більше людей планують зробити «». Цей урбаністичний стиль має свої особливості,…
Обработка земли – обязательный процесс для повышения ее плодородия, а также создания оптимальных условий для…