Іноді трапляється, що після придбання мед змінює свій колір, а на його поверхні з’являються бульбашки.
Так чому заграв мед?
Це може відбутися з кількох причин.
Причому не завжди винен продавець або пасічник.
В ідеалі бджолиний нектар не повинен бродити, так як в його складі є ферменти, що нагадують антибіотики.
Вони і перешкоджають розмноженню патогенної мікрофлори всередині продукту. Дуже часто самі бджолярі сприяють процесу бродіння.
Це трапляється, якщо мед збирається ще незрілим тоді, коли його рано збирати. Необхідно, щоб нектар настоявся і взяв з сот необхідну кількість «антибіотиків».
Швидше за все, продукт розбавили для поліпшення його консистенції. Крім того, існують сорти, які містять багато цукру і води, тому можуть заграти.
Щоб не допустити бродіння, бажано зберігати продукт в герметично закупореній тарі.
Адже нектар може з повітря поглинати воду і в теплому місці почати бродити.
Іноді загравший мед виходить із-за наявності в ньому великої кількості вологи.
Це пов’язано з розмноженням усередині маси дріжджових грибків. Вони часто живуть в солодких сумішах.
Саме тому бажано правильно зберігати, а також дізнатися про зрілість продукту при його покупці.
Але при правильному зберіганні і відсутність домішок бродіння не буде.
Дуже часто причиною бродіння є наявність в нектарі крохмалю і борошна.
У цих добавках міститься багато вуглеводів, які можуть стати своєрідною закваскою для нектару.
Не варто віддавати продукт на підгодівлю бджолам. Вони можуть загинути від такої їжі. Їсти такий нектар теж не можна.
Але не варто засмучуватися і викидати загравший мед. Спробуйте врятувати залишки.
Для цього ложкою зніміть шар піни і трохи рідкого нектару.
Поставте масу на водяну баню і нагрівайте при 60 ° С одну годину. Звичайно, користі від такого продукту мало, але його цілком можна використовувати для приготування тортів, тістечок і пряників.
Для приготування напою додайте в літр води 100 г меду і стільки ж родзинок. Мити ягоди не потрібно.
Поставте масу в тепле місце на дві доби. Процідіть через два дні рідину і розлийте по пляшках.
Поставте в холод на 3 місяці. У вас вийде смачний слабоалкогольний напій, схожий на квас.
Тепер ви знаєте, що робити з загравшим медом і як зробити медовуху.
Каждый проект начинается с выбора подходящих инструментов и оборудования. Будь то строительство нового дома, капитальный…
Пчеловодство привлекает не только любителей меда, но и предпринимателей, которые ищут перспективное направление для инвестиций.…
Генератори – це пристрої, які перетворюють механічну енергію в електричну. Вони є надійним джерелом електроенергії,…
С приходом зимы меняются потребности котов в пище. Холодное время года требует от организма больше…
З кожним роком все більше людей планують зробити «». Цей урбаністичний стиль має свої особливості,…
Обработка земли – обязательный процесс для повышения ее плодородия, а также создания оптимальных условий для…