Абрикосовий лікер: рецепт в домашніх умовах.
Сезон свіжих соковитих абрикосів дуже короткий, але є чудовий спосіб, як продовжити насолоду цими прекрасними літніми фруктами – приготувати абрикосовий лікер в домашніх умовах.
Напій дуже простий у приготуванні, але він подарує масу яскравих емоцій і привнесе літні нотки в важкі зимові вечори, коли ви відкриєте пляшку з цим напоєм.
Лікер буде готовий вже через місяць, але найкращі смакові якості він набуває через кілька місяців.
Так що якщо в серпні приготувати абрикосовий лікер, то, як раз до Різдва, ви насолодитеся всією повнотою його смаку.
Поки мені не було відомо про такі рецепти, я готував банальну настоянку з абрикосових кісточок.
Потім мені стало цікаво і трохи поекспериментувати з комбінаціями свіжих абрикос і кураги.
Виявилося, що я не помилився, адже в результаті у мене вийшов відмінний напій з присмаком теплого літа в холодну зимову пору.
Я використовував горілку «Абсолют» (ви можете взяти будь-яку іншу горілку) і застосовував чотири різних комбінації:
Результат перевершив очікування. Виявилося, що курага зіграла дуже важливу роль.
Лікер, виконаний виключно зі свіжих абрикосів був приємний на смак, але мав лише одну смакову нотку.
Лікер з курагою привніс певний смаковий баланс. Напій мав характерний присмак свіжих, соковитих плодів абрикоса.
Лікер приготований в домашніх умовах з абрикосів з кісточками, надав напою пікантний гіркуватий присмак прянощів.
Смак сильно відрізнявся від попередніх напоїв. Крім того, кісточка перебила сильний абрикосовий присмак.
Тому, якщо ви хочете отримати лікер з сильним абрикосовим присмаком, то кісточки обов’язково потрібно видаляти.
Крім цього, я помітив, що додавання цукрового сиропу на початковій стадії приготування алкогольного напою, призводить до зменшення абрикосового аромату.
Саме тому я вирішив зупинитися на рецепті абрикосового лікеру на основі свіжих абрикосів, кураги і цукрового сиропу.
Поєднання свіжих фруктів з курагою допоможе створити смачний домашній лікер з неординарним присмаком.
Крім цього, я вирішив використовувати менше цукру, ніж зазвичай використовують для виготовлення лікеру.
Методом проб я встановив, що оптимальним співвідношенням є 1: 4. Природно, цей показник не є остаточним, ви можете додати цукор на свій смак.
Для приготування звичайного сиропу необхідно змішати один стакан води і один стакан цукру в невеликій каструльці.
Далі на повільному вогні підігріваємо суміш до повного розчинення цукру.
Перед використанням сироп необхідно охолодити. Зберігати його можна в холодильнику близько 5 днів.
Такий чудовий лікер може зберігатися в холодильнику до трьох місяців!
Пчеловодство привлекает не только любителей меда, но и предпринимателей, которые ищут перспективное направление для инвестиций.…
Генератори – це пристрої, які перетворюють механічну енергію в електричну. Вони є надійним джерелом електроенергії,…
С приходом зимы меняются потребности котов в пище. Холодное время года требует от организма больше…
З кожним роком все більше людей планують зробити «». Цей урбаністичний стиль має свої особливості,…
Обработка земли – обязательный процесс для повышения ее плодородия, а также создания оптимальных условий для…
Для визначення індексу рефракції світла, використовуються спеціальні оптичні прилади – рефрактометри. Принцип їх роботи полягає…