С чим пьют медовуху, чим закушують медовуху.
Медовуха – традиційний напій Давньої Русі.
У 15-16 століттях медовуху вживали тільки у свята, під час весіль, народних гулянь.
Звичайно, проходять роки, і традиційні культи стають більш сучасними.
І сьогодні ми розповімо вам про те, з чим п’ють медовуху в наші дні.
Про те, як правильно пити медовуху, нам розкажуть стародавні джерела.
Хмільний напій в різні часи пили по-різному. У 15 столітті його вживали до їжі, наливаючи напій в глибокий чан.
Цей чан давали кожному присутньому за столом, щоб він міг випити напій маленькими ковточками.
Маленькі ковточки рекомендується робити для того, щоб розкуштувати смак напою на основі меду.
Основна принадність медовухи полягає в тому, що взимку її п’ють гарячий, рятуючись від лютих морозів.
А ось влітку – охолодженої, адже напій чудово втамовує спрагу.
На Русі медове зілля розливали в кубки з дерева, потім – в чарки. А скандинави пили хмільний медовий напій з келихів.
Але якими вони були! Обсяг келиха коливався від 0,5 до 1 літра. Такі обсяги пояснюються тим, що захмеліти від медовухи було дуже складно. Тому її потрібно було пити багато.
Справа в тому, що медовуха – це не просто п’янке вино або міцний алкоголь.
Сучасні медовари виготовляють напій різної міцності, тому пити його варто акуратно.
Медове хмільне зілля має приємний смак, і мыцнысть в ньому практично непомітна.
Але від медовухи не буває похмілля, від неї не болить голова.
Також її часто п’ють як засіб від похмілля. Для цього її потрібно нагріти і випити близько 0,5 літра.
Теплий медовий продукт посилить потовиділення, і вчорашній алкоголь буде виводитися з організму швидше.
При підвищеній температурі у дорослих людей теж допомагає медовуха. Досить 300 мл, щоб жар пройшов.
Все-таки не варто забувати, що ми ведемо мову про хмільний напій.
Медовуха, звичайно, корисна, але назвати її нешкідливим ліками теж буде неправильно.
І для маленьких дітей, матерів, що годують і вагітних жінок вона протипоказана.
Читайте: як зробити самогон з меду.
В принципі, хмільний напій можна закушувати будь-якими продуктами. А деякі фахівці радять і зовсім цього не робити, щоб не псувати унікальний смак напою.
Слов’яни пропонували під «хмільний мед» і горобину, і брукву, а от страви з часником ніколи не використовувалися.
Але якщо ви все-таки вирішили пити медове зілля з закускою, то рекомендуємо ласувати традиційною їжею – моченими фруктами і овочами.
Особливо оригінально поєднується з хмільним напоєм квашена брусниця, журавлина, яблука і навіть кавун.
Друга за популярністю і смакової сполучуваності – квашена капуста, яку при бажанні можна замінити буряком або помідорами.
Для дам під медовуху можна підібрати солодку закуску, таку як свіжі фрукти і ягоди, наприклад, яблука або смородина будь-якого кольору.
Дивно, але житній або вівсяний кисіль чудово доповнює кисло-солодкий смак хмільного напою.
Із сучасних закусок рекомендуємо вибрати м’ясо: солоне, копчене, в’ялене. Також хороші домашні консервовані овочі, а також гриби.
З солодких закусок під хмільний напій рекомендують вибирати ватрушки з родзинками і курагою, мед і навіть мед у стільниках.
Можна спробувати несолоны горіхи, курагу, родзинки.
Від заморських фруктів – ананасів, цитрусових, манго, ківі або бананів – краще і зовсім відмовитися.
Гарячі страви гарні для зими!
Ви можете спробувати приготувати рагу з м’яса, овочів або ж сфабрикувати солянку з квашеної капусти, моркви, томатів і копченостей.
Бджолярі, які готують хмільний напій з меду, рекомендують закушувати його лимоном, яблуками і медом в сотах.
А ось риба, консерви з неї і морепродукти під напій з меду не підходять.
Справа в тому, що присмак риби ніяк не сполучається зі смаком напою і навіть може його зіпсувати.
У питанні про те, з чим пити медовуху, вирішальну роль грає традиційність і простота всіх страв.
Не варто віддавати перевагу пивним закускам (риба, сухарі, чіпси), закусок під ігристі вина (шоколад, цукерки).
Читайте також: як зробити міцну медовуху.
Чим простіше напій, який ви п’єте, тим простіше закуска покладається до нього!
А медовуха – це смачний напій, і його п’ють для того, щоб посмакувати і розкуштувати приховані компоненти.
Каждый проект начинается с выбора подходящих инструментов и оборудования. Будь то строительство нового дома, капитальный…
Пчеловодство привлекает не только любителей меда, но и предпринимателей, которые ищут перспективное направление для инвестиций.…
Генератори – це пристрої, які перетворюють механічну енергію в електричну. Вони є надійним джерелом електроенергії,…
С приходом зимы меняются потребности котов в пище. Холодное время года требует от организма больше…
З кожним роком все більше людей планують зробити «». Цей урбаністичний стиль має свої особливості,…
Обработка земли – обязательный процесс для повышения ее плодородия, а также создания оптимальных условий для…