Мед з паді: корисні властивості, опис, фото.
Падевий мед – це мед, джерелом якого служить не пилок рослин і нектар, а солодкі виділення рослин і навіть тварин.
Джерелом паді тваринного походження служать червенці, тля, капустянки, виділення яких відрізняються великим вмістом білків, мінеральних речовин.
Кількість його у вуликах бджіл стає більше влітку, в спеку, коли бджолам недостатнього звичайного нектару, що стимулює їх працювати над створенням власної речовини, властивості якого значно відрізняються від тих, які має звичайний мед.
Падевий мед має відмінні властивості в залежності від джерела самого сировини. Так, з паді рослинного походження він має високий вміст таких речовин, як вуглеводи, ферменти рослин.
Крім того, тут містяться і корисні речовини, що виробляються самими бджолами.
Продукт з паді медведок, червенців має дещо інші властивості. Тут багато ферментів, білків, високоактивних природних сполук.
З медом падевий бджоли поводяться таким же чином, як і зі звичайним, переробляючи його до кондиції і висушуючи.
Як тільки кількість вологи стає оптимальним, бджола запаює стільники з паддю воском.
Пасічники часто помічають, що восени не всі осередки закриті. Це означає, що в подальшому вони будуть заповнені паддю тваринного або рослинного походження.
Падевий мед має свої відмінні якості як зовнішні, так і смакові. Це дозволяє грамотному покупцеві відрізнити його від підробки або інших бджолиних продуктів.
У складі меду падевого є досить багато азотистих сполук, декстринів. Цим пояснюється, чому цей продукт найчастіше вважається другосортним. Але корисних властивостей у падевого меду значно більше.
Так, він містить значну кількість калію. Цей мікроелемент відповідає за роботу серця, а також за відновлення після травм.
Корисні властивості падевого меду на цьому не закінчуються.
Він має багатий хімічний склад, утримуючи в собі фітонциди, органічні кислоти, цінні мікроелементи, такі як фосфор, кобальт, залізо, марганець.
Тут їх набагато більше, ніж в звичайному, що говорить про високу цінність цього продукту з лікувальної точки зору.
Падевий мед дуже важливо приймати дітям, які мають ослаблений імунітет, адже він містить природні антибіотики та імуномодулятори, що досить відчутно після операцій, при втратах крові і при анемії.
Таким чином, користь і шкода його мають абсолютно різну вагу. Перша є незрівнянно високою. А шкода мізерна, як і від звичайних бджолиних продуктів.
Перевагою меду падевого є і те, що він служить на благо тільки людині. Бджоли їм харчуватися не можуть.
Якщо бджоли підуть зимувати на цьому меді, вони обов’язково загинуть.
Вживаючи падевий мед, слід пам’ятати, що найбільш смачний і корисний він в сирому і чистому вигляді.
Якщо його використовувати в ході термічної обробки при готуванні їжі, корисні властивості будуть загублені, а смакові якості псуватися.
Продукт під назвою «падевий мед» бджоли отримують з досить великої кількості джерел. Це можуть бути різні дерева і чагарники, зокрема, плодові.
Практично кожна рослина періодично виділяє через листя і пагони крапельки речовини, що нагадує по виду росу.
Саме це є рослинною паддю, яку так люблять збирати бджоли. Тваринна падь збирається як з живих, так і з мертвих комах. Як правило, у такого меду падевого цінність вище, ніж у звичайного.
Залежно від сировини, з якого була зібрана долину, цей продукт має різні характеристики. З огляду на особливу цінність цього товару варто заздалегідь вивчити, як його можна відрізнити від інших продуктів.
Для цього недостатньо подивитися фото в інтернеті або повірити на слово «фахівцям». Необхідно дуже педантично підходити до питання вибору товару, щоб він був падевий, а не дешевою підробкою.
Отже, падь з листяних дерев має характерний темно-бордовий колір, що відливає зеленим. Хвойні породи дають кілька більш світлі відтінки, що віддають зеленувато-жовтим.
Падь, зібрана в змішаному лісі, має зовсім оригінальну фактуру – вона схожа на дьоготь. Правда, такий продукт швидко пропадає на повітрі. Чим більше в ньому пилку і нектару, тим він світліше і рідше.
Щоб не купити підробку, слід пам’ятати, що у паді немає запаху, вона має особливий колір і консистенцію.
Так, класичний продукт швидко кристалізується, а падевий – стає милообразною масою. Щоб бути абсолютно впевненим, що продукт справжній, рекомендується купувати його у знайомих пасічників або на спеціалізованих ярмарках, де торгують відомі умільці.
Основними постачальниками меду падевого в країни СНД є пасічники Кавказу. Тут досить жарко влітку, тому бджоли посилено працюють над створенням цього продукту, адже він сильно затребуваний на ринку, так як широко застосовується як в медицині, так і в інших галузях.
Саме тому багато застосовують його розведення в воді як засіб від різних інфекційних захворювань.
У меду падевого немає негативного впливу на людину, оскільки його солодкі складові не несуть загрози здоровій людині.
Але бджоли можуть від нього загинути, адже декстрини і азотисті речовини, що входять до його складу, створюють сильний удар для їх організмів.
Найбільше в меді падевому потребують такі промисловості, як медична, парфумерна і кондитерська.
Перша використовує його для створення різних народних і офіційних препаратів для боротьби з хвороботворними мікроорганізмами та іншими проблемами.
Також про застосування меду падевого слід задуматися людям з порушенням водно-сольового обміну, адже він багатий солями і мікроелементами.
Для визначення наявності меду падевого в квітковому проводять специфічні реакції, які можна відтворити навіть у побутових умовах.
Адже візуально, як уже було сказано вище, його важко відрізнити від звичайного квіткового. Для цього розчиняють його в рівній кількості води дистильованої, після чого до суміші меду падевого додають 6 частин спирту медичного. Домішка визначають по випаданню осаду або помутніння розчину.
Також наявність меду падевого можна визначити при нагріванні з вапняною водою. Для цього до розчину, зазначеного вище, додають дві частини вапняної води і нагрівають до кипіння. Про присутність меду падевого свідчать пластівці, що виділяються в розчині.
Перевіряти оригінальність цього продукту коштує завжди, адже він високо цінується на ринках Європи.
Вибираючи між класичним продуктом і таким незвичайним, все більше людей схиляються до останнього, адже він має більше корисних речовин, та й смакові якості його дещо відрізняються в кращу сторону.
Каждый проект начинается с выбора подходящих инструментов и оборудования. Будь то строительство нового дома, капитальный…
Пчеловодство привлекает не только любителей меда, но и предпринимателей, которые ищут перспективное направление для инвестиций.…
Генератори – це пристрої, які перетворюють механічну енергію в електричну. Вони є надійним джерелом електроенергії,…
С приходом зимы меняются потребности котов в пище. Холодное время года требует от организма больше…
З кожним роком все більше людей планують зробити «». Цей урбаністичний стиль має свої особливості,…
Обработка земли – обязательный процесс для повышения ее плодородия, а также создания оптимальных условий для…