Перга – досить затребуваний продукт бджільництва, який має не менше корисних властивостей, ніж мед.
По-іншому вона називається хлібина або бджолиним хлібом, оскільки дещо нагадує за смаком житній хліб.
Цей продукт має багато цілющих властивостей і використовується при різних захворюваннях.
Особливо допомагає перга від остеохондрозу, шкірних захворювань, хвороб шлунково-кишкового тракту, діабету.
Вона дуже смачна і корисна, та й зберігати її досить зручно, оскільки вона не втрачає смакових якостей і корисних властивостей з плином часу.
Цей продукт має різне забарвлення, оскільки властивості нектару різних квіток відрізняються. Так, перга може бути кольором від жовтого і до коричневого. Реалізують її у вигляді різних форм: паста, гранули, стільники, суміш з медом, тощо.
Це дуже цінний і рідкісний продукт. Придбати її можна тільки в невеликій кількості, адже бджоли багато її не заготовляють, а синтезувати штучно такий хліб неможливо.
У цьому медовому продукті міститься дуже багато цінних і незамінних компонентів. Так, тут є амінокислоти лейцин, валін і треонін, вуглеводи, органічні кислоти, вітаміни, білки.
Такий багатий склад потрібен бджолам для розплоду. Звичайно ж, бджолиний хліб не менш корисний і для людей.
Перга є низькокалорійним продуктом. На 100 гр доводиться до 196 кілокалорій, це дуже невеликий показник.
Тому вчені і фахівці рекомендують щодня вживати хоча б трохи перги, щоб заповнювати необхідний запас вітамінів, компенсувати убогість в харчуванні, відновлювати власне здоров’я, красу і молодість.
Особливо популярна хлібина серед спортсменів. Будучи природним джерелом білків, вуглеводів та інших цінних речовин, вона дає природний анаболічний ефект, прискорюючи розвиток м’язової маси.
Саме тому вона активно застосовується в період реабілітації після травм, для відновлення після операцій, зміцнення організму.
На відміну від інших продуктів з пасіки бджолиний хліб не має негативного впливу на шлунково-кишкового тракту. Більш того, вона активно застосовується для лікування його захворювань, таких як гастрит і виразка шлунка.
Також продукт впливає на рівень холестерину, знижуючи його, відновлює необхідну кількість гемоглобіну, як наслідок, нормалізує роботу серцево-судинної системи.
Крім того, перга є природним антидепресантом, тому рекомендується особам з порушеннями нервової системи.
Дуже актуальним є питання застосування перги в лікуванні остеохондрозу і хвороб суглобів.
Звичайно, більш поширеним є лікування живими бджолами, які жалять уражені ділянки, але воно не всім показано, в той час як перга не має протипоказань.
Як правило, перга не робить негативної дії, тому застосовувати її рекомендується завжди, навіть при відсутності хвороб.
Слід зазначити, що якщо обрана схема лікування остеохондрозу іншими бджолиними продуктами (бджолиною отрутою, медом, прополісом), це не означає, що перга протипоказана.
Навпаки, її прийом посилить дію даних препаратів і підвищить їх ефективність.
Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…
Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…
Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…
Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…
Правильний вибір насіння квітів – ключ до створення чарівного квітникового саду, який буде тішити око…
Що таке сучасний гриль? Гриль – це технічне устаткування, призначенням якого є приготування страв методом…