Як шипшину заварити в термосі, щоб зберегти вітаміни.
Засіб, заварений на основі шипшини, є лікувальним вітамінізованим напоєм, який насичує організм цінними речовинами, зміцнює імунну систему і надає бадьорості і життєвих сил.
Завдяки унікальному складу і харчової цінності, напій є універсальним засобом для лікування величезного спектру проблем, пов’язаних зі здоров’ям людини.
Напій багатий мінералами, біологічно активними речовинами, але особливе місце в складі цієї рослини займають вітаміни.
Рослина є лідером за кількістю корисних речовин, які визначають його цілющі властивості.
Слід з обережністю приймати відвар шипшини, так як вміст значної кількості активних речовин може привести до появи побічних ефектів, оскільки:
У будь-якому випадку при наявності захворювань необхідно проконсультуватися з лікарем, щоб від вживання лікарського засобу була тільки користь.
Важливо дотримуватися рекомендацій фахівців, не зловживати дозами приготованого напою або надмірної тривалістю його прийому.
Для отримання максимальної користі від лікарської рослини слід відповідно до певних правил його заварювати, щоб не залишитися без усіх поживних і цілющих якостей рослини.
Заварювання шипшини в термосі зберігає настій гарячим і дає можливість не нагрівати його, для того, щоб насолодитися ароматним відваром кислуватого смаку.
До того ж цей спосіб зберігає граничну кількість вітаміну С і відрізняється простотою, швидкістю і зручністю.
Читайте: Відвар шипшини при виразці шлунка.
При заварюванні не має значення, які ягоди використовувати – в свіжому вигляді або сушені.
Важливо грамотно виконати процес заварювання, щоб збереглися всі вітаміни.
Плоди промити в проточній, холодній воді. Після чого розділити кожну ягоду на дві половини і витягти насіння і ворсинки, а їх щільну м’якоть відправити в термос.
Закип’ятити воду, остудити до 90 градусів і тоненьким струменем влити рідину в посуд.
Герметично закрити посуд і залишити настоюватися не менше як на сім годин. Після закінчення зазначеного часу приймати склад за призначенням.
Важливо використовувати сушені плоди, які зберігалися в темному прохолодному місці і які не піддавалися впливу прямих променів сонця.
Читайте: Відвар шипшини: калорійність, склад.
Висушені ягоди рослини промити і просушити. Потім подрібнити доступним способом.
Подрібнену сировину покласти в термос і акуратно залити, застосовуючи гарячу кип’ячену воду.
Щільно закрити посуд і залишити на п’ять годин, щоб склад добре настоявся, а ягоди віддали максимум лікувальних якостей.
Перед вживанням профільтрувати напій за допомогою марлі, складеної в кілька шарів.
Після використання всієї порції відвару багато заварюють ці плоди вдруге.
Але правильніше буде використовувати нову сировину, оскільки в процесі заварювання цінні елементи здатні випаровуватися.
При повторному застосуванні шипшини вітаміни істотно зменшаться, хоча смак відвару не зміниться.
Свіжий напій повинен мати червоно-коричневе забарвлення, з характерним ніжним кислуватим смаком.
Якщо настій має іншим кольором, то плоди використовувалися несвіжі або повторно заварені.
Існує безліч рецептів настою на будь-який смак з додаванням інших інгредієнтів, таких як імбир, мед та інші корисні продукти.
Той, хто веде здоровий спосіб життя і контролює свій раціон харчування, може без особливих зусиль приготувати напій із шипшини і насолоджуватися чудодійним зіллям.
Обработка земли – обязательный процесс для повышения ее плодородия, а также создания оптимальных условий для…
Для визначення індексу рефракції світла, використовуються спеціальні оптичні прилади – рефрактометри. Принцип їх роботи полягає…
С каждым годом онлайн-шоппинг становится все более популярным. Еще 5 лет назад люди в основном…
Современная бытовая техника способна существенно упростить быт каждого человека. Прожить месяц без телевизора или посудомойки…
Ожидание ребенка — период, когда необходимо особенно следить за своим питанием. При беременности важно употреблять…
Вина «Массандры» – одна из визитных карточек Крымского полуострова. Эта эксклюзивная коллекция славиться благодаря уникальным…