Шипшина

Відвар шипшини при панкреатиті

Відвар шипшини при панкреатиті

Відвар шипшини при панкреатиті: користь і протипоказання.

Рослина належить до групи лікувальних і вітамінних продуктів, здавна використовуються людиною для лікування різних захворювань і зміцнення організму в цілому.

Протипоказання і користь відвару шипшини при панкреатиті постійно цікавлять пацієнтів, які страждають проблемами з підшлунковою залозою.

  1. Користь при панкреатиті
  2. Як приготувати цілющий відвар
  3. Обмеження у вживанні продукту

Користь при панкреатиті

Панкреатит – запальна хвороба підшлункової залози, що призводить до пошкодження органу і зміни його секреторних функцій.

Справитися з цим захворюванням допоможуть не тільки медичні препарати, але і перевірені часом народні засоби.

Відвар на основі шипшини, позитивно впливає на органи травлення, не дратуючи слизові оболонки шлунка і кишечника.

Корисні властивості унікального засобу:

  • сприяє зменшенню больових відчуттів;
  • розслаблює гладку мускулатуру, що полегшує виведення ферментів по протоках;
  • активно відновлює пошкоджені тканини;
  • стабілізує діяльність підшлункової залози;
  • зменшує показники рівня холестерину;
  • приводить в норму обмін речовин;
  • збагачує організм вітамінами, корисними речовинами, мінералами;
  • підвищує імунітет, що сприяє поліпшенню загального стану здоров’я і зміцненню організму.

Чудодійний напій є рекомендованим натуральним засобом і при холециститі, так як допомагає нормалізувати відтік жовчі і оздоровити печінку з допомогою шипшини.

Широкий лікувальний діапазон дії продукту обумовлений його цінним хімічним складом та енергетичною цінністю.

Калорійність відвару з шипшини – 18,8 ккал на 100 г.

  • Білки 0,3 г;
  • Жири 0,1 г;
  • Вуглеводи 4,4 г.

Калорійність може варіюватися від 18 до 50 ккал на 100 грам в залежності від концентрації використовуваного при заварюванні сировини.

Відвар шипшини при панкреатиті відновлює сили, приводить в тонус організм, завдяки величезному вмісту комплексу вітамінів, присутніх в його складі.

Найважливішими для підшлункової залози вважаються наступні вітаміни:

Вітамінний склад відвару шипшини на 100 грам напою

  • A (РЕ) 600мкг
  • А (ретинол) 0,6 мг
  • В1 (тіамін) 0,006мг
  • В2 (рибофлавін) 0,03мг
  • С (аскорбінова кислота) 38,8мг
  • Е (токоферол) 0,4мг
  • РР 0,1мг

Вітаміни при панкреатиті – це допоміжні речовини, які потрібні для нормалізації діяльності підшлункової залози.

Як приготувати цілющий відвар

Засіб належить готувати відповідно до суворої рецептури і тільки після отримання консультації лікаря.

Існують різні рецепти з приготування відвару в залежності від стадії протікання захворювання.

Ліки під час загострення хвороби

Для приготування ліків взяти сушений плід рослини в кількості 200 грам і додати до сировини 100 мл окропу. Потім на 15 хвилин поставити на водяну баню.

Після закінчення часу настояти. Перед вживанням засіб розвести за допомогою кип’яченої води в рівних пропорціях і вживати по чверті склянки не більш трьох разів на день.

Ягідний напій в період ремісії захворювання

В термосі зі скляною колбою потрібно готувати засіб, поклавши 100 грам висушених ягід і заливши їх 100 мл окропу.

Настоювати протягом двох годин. Цей засіб є прекрасним профілактичним ліками.

Відвар на основі корінців рослини

Лікувальний відвар заварити просто. Для цього взяти 50 грам коренів рослини, попередньо висушених, очистити їх і порізати маленькими кубиками.

Після чого в підготовлену сировину додати склянку холодної води і поставити на вогонь.

Прокип’ятити 20 хвилин і приймати за призначенням не більше трьох ковтків тричі на день.

Знаючи, як готувати відвар з шипшини, можна отримати унікальний засіб, регулярне вживання якого допоможе забути про панкреатиті на довгий час.


Обмеження у вживанні продукту

Як будь-яка лікарська рослина, вона володіє деякими протипоказаннями:

  • Слід обмежити прийом напою при важкій формі запалення підшлункової залози і під час загострення.
  • Не рекомендується доповнювати відвар цукром або медом, оскільки залоза негативно реагує на дані подразники, і можна цим тільки погіршити ситуацію.
  • Пити категорично забороняється при таких хворобах, як гастрити, виразки шлунка і кишечника.
  • Лікувати панкреатит необхідно обережно, постійно спостерігати за змінами в загальному стані пацієнта, оскільки можуть бути негативні реакції, що супроводжуються запорами, зниженням відтоку жовчі і зменшенням синтезу інсуліну підшлунковою.

Слід дотримуватися рекомендацій фахівців, так як безконтрольний прийом напою може порушити роботу багатьох органів і систем.

Після перерахування такого списку позитивних характеристик навряд чи буде виникати питання про те, чи можна чи ні вживати відвар на основі шипшини при панкреатиті.

Народний засіб принесе безсумнівну користь і не приведе до побічних дій.

Важливо дотримуватися порад лікарів і цілителів народної медицини, які підберуть правильне дозування, відповідну стадії захворювання.

Поділитися

Останні статті

Техника для обработки почвы: популярные бренды и ассортимент

Обработка земли – обязательный процесс для повышения ее плодородия, а также создания оптимальных условий для…

6 днів ago

Вибір рефрактометра: види та особливості

Для визначення індексу рефракції світла, використовуються спеціальні оптичні прилади – рефрактометри. Принцип їх роботи полягає…

2 тижні ago

Покупка зоотоваров: экономия, без ущерба качеству

С каждым годом онлайн-шоппинг становится все более популярным. Еще 5 лет назад люди в основном…

1 місяць ago

Стиральная машина: критерии выбора подходящей модели

Современная бытовая техника способна существенно упростить быт каждого человека. Прожить месяц без телевизора или посудомойки…

2 місяці ago

Фруктовые соки во время беременности: что нужно знать

Ожидание ребенка — период, когда необходимо особенно следить за своим питанием. При беременности важно употреблять…

2 місяці ago

Популярные массандровские вина: в чем их секрет?

Вина «Массандры» – одна из визитных карточек Крымского полуострова. Эта эксклюзивная коллекция славиться благодаря уникальным…

2 місяці ago