Домашне вино з родзинок: три кращих рецепти.
Ізюмне вино – ароматний напій, за своїми смаковими властивостями нічим не поступається вину виноградному.
Навпаки, цінителі напою відзначають особливо ніжний післясмак після ковтка вина з родзинок.
Крім того, що таке вино смачне, у нього є і ще одна важлива перевага – його можна робити цілий рік.
Тоді як вино виноградне зі зрозумілих причин роблять зазвичай лише по осені, коли дозріває більшість сортів ягід.
Згадка про в’ялені виноградні ягоди зустрічаються в роботах Плінія Старшого – давньоримського мудреця.
Видатний діяч, що жив в I столітті нашої ери, оповідав про італійські вина (з родзинок теж), що є найкращими.
До слова, і сьогодні італійські винороби готують Пассітом – солодке вино з родзинок, яке ще називають розплавленим золотом.
Вважається, що в Стародавньому світі робили таке вино, часто змішуючи його з готовим напоєм зі свіжого винограду.
З середини XIX століття готували ізюмнє вино і на Русі.
У той час спочатку вино таке готувалося для єврейських релігійних обрядів, але вже до кінця століття його стали робити і інші народності, які проживали на території Російської Імперії.
Причому вино з сушеного винограду стало настільки популярним, що винороби стали всерйоз побоюватися, що традиційний напій просто перестане продаватися.
Через численні клопотань виноробів в 1897 році був прийнятий закон, що схиляє виробників вина з родзинок до сплати зборів до казни держави.
Крім того, чітко регламентувалося кількість виробленого алкогольного напою, його міцність, тара для розливу, етикетка.
Проте, простому народу не заборонялося займатися виготовленням вином, тому залишилося безліч рецептів напою їх сушених виноградин.
Сьогодні на полицях магазинів можна зустріти сухі, солодкі і навіть кріплені вина з сушеного винограду.
А можна, трохи попрацювавши, зробити домашне вино, придбавши потрібну кількість родзинок.
Келих з таким напоєм урізноманітнює будь-яке застілля, скрасить думи і злегка задурманила голову, залишаючи в роті приємний післясмак.
Для приготування вина з родзинок в домашніх умовах бажано купувати родзинки на ринку, оскільки у великих магазинах шкірку сухофруктів обробляють спеціальними консервантами.
Такі родзинки, звичайно, зовні красивіше, але якість вина помітно постраждає від ягідок з хімікатами, та й користі буде набагато менше.
Якщо є можливість придбати родзинки з рук, то краще звернути увагу на найбільші ягідки (неважливо, темні або світлі), покриті білястим легким нальотом.
Краще, якщо родзинки для вина будуть солодким. Мити їх для виготовлення сусла не потрібно.
Наліт на родзинках – це натуральні дикі дріжджі, які й забезпечать бродіння.
Але все інше крім сушених ягідок обов’язково повинно вимитим – бродильна тара і ложки, і пляшки для готового напою, і руки.
У рецепті, де присутні родзинки, цукор і вода буде потрібно досить багато часу, щоб покуштувати готовий напій.
Довго доведеться чекати, поки сусло на перебродить, поки вино настоїться. Щоб спробувати напій на основі родзинок швидше, можна зробити його за таким рецептом.
Читайте також: Як зробити вино з чорноплідної горобини
У виготовленні ізюмних вин можна обійтися без цукрового піску, оскільки самі висушені ягідки містять до 20% цукру.
Єдино, для закваски все ж буде потрібно трошки цукру.
Конструктивно черв'ячний мотор-редуктор NMRV є механізмом, який дозволяє змінювати швидкість обертання валів. Двигун-редуктор черв'ячний досить…
Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…
Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…
Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…
Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…
Правильний вибір насіння квітів – ключ до створення чарівного квітникового саду, який буде тішити око…