Забрус

Забрус і перга для зубів

Забрус і перга для зубів: властивості і застосування.

Всі продукти бджільництва давно відомі своїми цілющими властивостями.

Наприклад, забрус і перга корисні для зубів, ясен і слизової оболонки ротової порожнини.

Як народний засіб вони застосовуються для лікування і профілактики великого переліку стоматологічних проблем.

Це повністю натуральні і екологічно чисті продукти. Їх багатий хімічний склад визначає цілий ряд виключно позитивних властивостей. Інфекції порожнини рота небезпечні тим, що можуть викликати інші більш серйозні захворювання. Хворі зуби – це певний фактор ризику.

Якщо вони не в порядку, страждає і все тіло. Забрус і перга пригнічують деструктивні процеси, що відбуваються в організмі, надають не нього благотворний вплив і сприяють загальному оздоровленню. Таке лікування цікаво ще й тим, що не має побічних ефектів.

  1. Забрус для зубів
  2. Перга для зубів

Забрус для зубів

Забрус це похідне життєдіяльності бджіл, призначене для запечатування стільників, повністю заповнених медом. Являє собою своєрідну воскову кришечку, яка захищає вміст комірок від висихання і можливого псування.

Збереження стає можливим завдяки багатому і унікальному складу медової печатки, адже крім звичайного воску, в ньому присутній ще цілий ряд чудових бджолиних продуктів. Там є прополіс, квітковий пилок, перга.

Кожен з них окремо вже сам по собі має чималий лікувальним потенціалом. А всі разом вони роблять суміш воістину неперевершеним лікарським засобом.

Чудові лікувальні властивості забруса давно відомі і з успіхом застосовуються на практиці. У тому числі і стоматологічної.

  • Бджолиний віск володіє яскраво вираженими бактерицидними властивостями. Пояснюються це наявністю в складі печатки великої кількості біологічно активного ферменту лізоциму, який руйнує оболонки хвороботворних мікроорганізмів, тим самим перешкоджаючи поширенню інфекції.
  • Не менш значущими виявляються і протизапальні властивості, завдяки яким забрус здатний знімати запальні процеси на слизовій ротовій порожнині.
  • Віск здатний відновлювати і пошкоджені ділянки на її поверхні, що стає можливим завдяки регенеруючим властивостям.
  • Наявність в складі забрусу великої кількості різноманітних вітамінів, макро- і мікроелементів в свою чергу збільшує опірність організму інфекціям, знижує ризик виникнення запалень на слизовій і яснах.

Читати ще: Чим корисний забрус

Забрус в лікувальних цілях потрібно жувати зазвичай 3 рази в день після їди. Але можна це робити і частіше, адже бджолиний віск навіть при деякому перевищенні дозування нешкідливий.

Жувати його потрібно до тих, поки відчувається смак, а потім його потрібно виплюнути. Є декілька випадків коли корисний бджолиний віск:

  • Добре допомагає забрус від карієсу. Це захворювання викликають патогенні мікроорганізми, які проникають в зуб різними шляхами. Потужний бактерицидний склад бджолопродуктів пригнічує хвороботворну мікрофлору, зупиняючи патологічний процес. Прийом забрусу в профілактичних цілях дозволить уникнути подібних проблем.
  • Десни можна порівняти з фундаментом, на якому тримаються зуби. Будь-які запальні процеси в них можуть привести до того, що зуб можна втратити. Тому так важливо, щоб ясна залишалися здоровими. Бджолиний віск знімає запалення будь-якого походження, лікує гінгівіти, пародонтоз та інші захворювання ясен. Його можна застосовувати і при стоматиті.
  • На слизових порожнини рота можуть з’являтися різні пошкодження. Вони можуть з’явитися внаслідок поранення гострими сторонніми предметами або випадкового прикусу. Якщо вони довго не гояться, то можуть стати причиною інфекції для зуба. І хоч слина має власні ранозагоювальні властивості, цього не завжди може бути досить. Вживання забруса допоможе якнайшвидшої регенерації тканин.
  • Часті рецидиви захворювань ротової порожнини можуть мати й іншу причину, яка криється в зниженому імунітеті. Організм гірше справляється зі своїми захисними функціями і хвороби з’являються знову. Забрус – потужний вітамінний комплекс, який дозволяє імунітету повернути колишню силу.

Корисно використовувати забрус і в якості природного щітки для зубів. Після прийому їжі можна пожувати маленький шматочок бджолопродукти, щоб очистити і продезінфікувати ротову порожнину.

Крім того, віск усуває наліт на зубах і надає їм здоровий вигляд. Підійде він і як жувальну гумку, якщо потрібно освіжити дихання.

Перга для зубів

Бджоли виробляють і ще один цікавий і корисний для зубів продукт – пергу.

Відвідуючи квітку, бджоли збирають пилок на задні лапки. Повертаючись у вулик, вони відкладають її в стільники упереміш з виділеннями власних слинних залоз.

Читати ще: Як застосовувати забрус правильно. Коли стільники заповнюються матеріалом приблизно наполовину, вони запечатуються.

Це потрібно для того, щоб зберегти пергу для тривалого використання, так як вона являє собою високоживильний корм для бджолиної сім’ї.

Хімічний склад перги неоднорідний. Залежить він перш за все від складу вихідного продукту, тобто пилку, яка може бути зібрана з квіток різних видів рослин.

Проте він досить складний і включає в себе:

  • майже всі незамінні амінокислоти, які не синтезуються в людському організмі; більшість вітамінів (особливо С, Е, Д і групи В);
  • мінеральні солі;
  • мікроелементи;
  • вуглеводи;
  • ферменти;
  • гормони.

Завдяки такому багатому складу перга має низку чудових властивостей, здатних впливати на патологічні процеси в ротовій порожнині, усувати їх, а значить може певним чином впливати і на якість і зовнішній вигляд зубів.

Серед них можна виділити наступні:

  1. Перга – найсильніший імуностимулятор. Якщо рівень захисного бар’єру організму знижений надміру, ймовірність виникнення захворювань підвищується. Швидко відновити його до належного рівня допоможе цей продукт.
  2. Важливим фактором здоров’я ротової порожнини є швидке загоєння різних пошкоджень слизової, що може призводити до захворювань зубів. Вживання перги допоможе прискорити регенерацію тканин слизової і ясен.
  3. Роль вітамінів для організму важко переоцінити. Вони беруть участь у багатьох процесах, що відбуваються в організмі. У тому числі вони потрібні і для якнайшвидшого відновлення в разі захворювання. У перзі вітамінів предостатньо, тому її дія цілюще для зубів.

Перга: це жовто-коричневі дрібні шматочки специфічного пряного і трохи пекучого смаку. Для вживання її або змелюють в порошок або додають мед, щоб вийшла солодка паста.

Приймати пергу потрібно знову-таки після прийому їжі 3 рази в день в кількості 10 гр. Її слід пожувати і потримати в роті деякий час. Перга – сильний алерген. Потрібно враховувати цей факт, беручи її для лікування зубів.

Людям, схильним до алергії на квітковий пилок, краще взагалі від цього утриматися. Забрус і перга – чудові в усіх відношеннях продукти, які дарують людині смугасті трудівниці.

Застосовувані як лікарські засоби, вони допоможуть позбутися від проблем, зокрема зберегти зуби здоровими.

Останні статті

Техника для обработки почвы: популярные бренды и ассортимент

Обработка земли – обязательный процесс для повышения ее плодородия, а также создания оптимальных условий для…

5 днів ago

Вибір рефрактометра: види та особливості

Для визначення індексу рефракції світла, використовуються спеціальні оптичні прилади – рефрактометри. Принцип їх роботи полягає…

2 тижні ago

Покупка зоотоваров: экономия, без ущерба качеству

С каждым годом онлайн-шоппинг становится все более популярным. Еще 5 лет назад люди в основном…

1 місяць ago

Стиральная машина: критерии выбора подходящей модели

Современная бытовая техника способна существенно упростить быт каждого человека. Прожить месяц без телевизора или посудомойки…

2 місяці ago

Фруктовые соки во время беременности: что нужно знать

Ожидание ребенка — период, когда необходимо особенно следить за своим питанием. При беременности важно употреблять…

2 місяці ago

Популярные массандровские вина: в чем их секрет?

Вина «Массандры» – одна из визитных карточек Крымского полуострова. Эта эксклюзивная коллекция славиться благодаря уникальным…

2 місяці ago