Випічка в мультиварці з медом
Випічка з медом в мультиварці: рецепт бісквіта.
З появою мультиварки багато страв стало готувати ще простіше.
Адже тепер не потрібно мити багато посуду, стежити за температурою в духовці.
У зимовий час, коли свіжих фруктів зовсім небагато, можна готувати десерти з медом.
Дуже смачною виходить випічка в мультиварці з медом.
Існує кілька різновидів випічки. Ви можете порадувати гостей тортом або спекти простий пряник.
У більшості випадків продукт бджільництва, перед додаванням інших інгредієнтів потрібно розтоплювати до рідкого стану.
Це допомагає швидше перемішати всі продукти і зробити тісто однорідним. Одним з найпростіших є рецепт кексу.
Рецепт кексу
Для приготування такої випічки вам знадобиться:
- 100 г меду;
- 3 склянки борошна;
- 150 г цукру;
- 3 великих яйця;
- сіль;
- сода або розпушувач.
Розтопіть мед і додайте в нього всі продукти. Замісити в’язке тісто, щоб воно не прилипало до рук, змастіть долоні маслом.
Увімкніть мультиварку і підготуйте її ємність. Змастіть дно і стінки маслом і викладіть тісто.
Випікайте 50-60 хвилин в режимі «випічка». Кекс виходить дуже щільним, тому якщо вам подобається повітряна випічка з медом в мультиварці, приготуйте медовий бісквіт.
Рецепт бісквіта
Змішайте в мисці 6 ложок меду з 10 гр соди. Розігрійте масу на вогні, вона повинна вирости в 2 рази.
Збийте міксером 5 яєць до пишної піни. Додайте до яєць 150 гр цукру. Ще раз збийте і влийте в яєчну масу мед з содою.
Усереднити суміш і по столовій ложці при постійному помішуванні введіть склянку борошна.
Не мішайте по колу, а здійснюйте плавні рухи зверху вниз. Перелийте тісто в ємність мультиварки і приготуйте в режимі «випічка».
Вам знадобиться 40 хвилин часу. Тепер можете отримувати бісквіт і змащувати його улюбленим кремом.