Відвар шипшини при вагітності: чи можна, як заварювати.
При вагітності жінки шипшину застосовують для підвищення імунітету і поліпшення самопочуття.
Справжнє джерело вітамінів і мінералів надає організму потрібну підтримку.
Використовують майбутні мами шипшину для лікування і профілактики захворювань, а також в косметичних цілях.
Про те, що шипшина корисна і має унікальні цілющі властивості, знають і дорослі, і діти.
У ній міститься величезна кількість вітамінів, мінералів та інших корисних речовин, тому вона рекомендується для вживання навіть маленьким дітям.
А ось, чи можна шипшину при вагітності, цікавить багатьох майбутніх мам.
Відвар з плодів дикої троянди не тільки можна, а й потрібно вживати вагітним.
Унікальний склад позитивно впливає на організм майбутньої мами, а також сприяє правильному розвитку плоду, який на етапі формування гостро потребує мікро- і макроелементів, вітамінів.
Відвар шипшини стане чудовою альтернативою лікарським препаратам при застуді і вірусних захворюваннях в період виношування дитини, а при регулярному вживанні зможе запобігти їх появі та розвитку, так як сприяє зміцненню імунітету.
Вживати настій шипшини на ранніх термінах дозволяється. Вона допоможе протистояти вірусним захворюванням і нормалізувати гормональний фон.
Незважаючи на те що напій корисний, необхідно обмежити її вживання, так як вона активізує роботу імунної системи, що може призвести до викидня.
У перші місяці в день дозволяється випивати не більше 250-300 мл відвару. Категорично не можна його пити при загрозі викидня.
В останньому триместрі пити шипшину можна, але тільки при відсутності протипоказань.
Справа в тому, що напій допомагає позбутися від набряклості, що з’являється в останні місяці.
Причиною її появи є збільшення навантаження на нирки і судини, які перестають повністю справлятися з покладеними на них функціями.
На пізніх термінах в день можна випивати до літра відвару, якщо вагітність протікає без патологій і ускладнень.
Незалежно від терміну вагітності перед початком вживання лікувального напою проконсультуйтеся з лікарем, щоб уникнути появи ускладнень і негативних наслідків.
Шипшина – справжнє джерело корисних речовин. У ній містяться:
Плоди колючого чагарнику зміцнюють імунітет, позитивно впливають на роботу печінки, нирок, надають ранозагоювальну, тонізуючу і сечогінну дію.
Читайте: Чай з шипшини: користь, рецепти.
Шипшина при вагітності не тільки стимулює роботу нирок, печінки і жовчного міхура, а й очищає організм від токсинів і шлаків, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, робить еластичнішою судини.
Плоди цієї рослини володіють антиоксидантними і омолоджуючими властивостями. Вживаючи настій, жінці в період виношування дитини буде простіше залишатися привабливою.
Під час вагітності до вибору народних засобів потрібно підходити з особливою ретельністю, так як вони можуть нашкодити не менше, ніж заборонені лікарські препарати.
Незважаючи на всю користь, шипшина має протипоказання. Не можна приймати її в таких випадках:
Завдати шкоди організму можуть спиртові настоянки шипшини, оскільки алкоголь у будь-якому прояві і кількостях негативно впливає на плід.
Після прийому напою необхідно полоскати ротову порожнину чистою теплою водою. Вітамін С і інші органічні кислоти руйнують зубну емаль.
Якщо у вас є протипоказання, відмовтеся від прийому цього народного препарату. Перед вживанням обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.
Не можна пити засіб, якщо вам призначені полівітамінні комплекси, оскільки гіпервітаміноз не менш небезпечний, ніж авітаміноз.
З цієї ж причини краще не вживати сироп шипшини під час вагітності, так як концентрація корисних речовин в ньому значно вище.
Найкраще вагітним використовувати шипшину у вигляді відварів або настоїв.
Не варто кип’ятити напій, так як під впливом високої температури руйнується аскорбінова кислота та інші корисні речовини.
Посилити властивості і дії напою можна шляхом додавання інших корисних інгредієнтів:
Найкраще заварювати шипшину в термосі, так вона зможе віддати найбільшу кількість вітамінів і мінералів.
Якщо термоса немає, для приготування підійде будь-який посуд який не окислюється.
Найкраще заварювати шипшину з вечора. За ніч вона встигне добре настоятися.
При бажанні і відсутності алергії додайте невелику кількість меду (чайної ложки на склянку буде достатньо).
Для профілактики вірусних і простудних захворювань в відвар шипшини слід додавати малину.
Лікувальний чай приготувати нескладно. За вищеописаного методу приготуйте настій шипшини.
Коли він буде готовий, додайте в нього 70-100 грам свіжої малини, перетертої з цукром.
Якщо свіжих ягід немає, можна використовувати малинове варення. Випивати в день такого чаю можна 2-3 склянки.
Краще вживати в теплому, але не гарячому вигляді.
Шипшина при вагітності позбавляє від набряків, а при поєднанні з журавлиною її сечогінні властивості посилюються.
Вона стимулює роботу нирок і виявляє діуретичну властивість і виводить з організму зайву рідину, запобігаючи її накопичення в тканинах.
Такий відвар є хорошою вітамінною зарядкою організму, так як журавлина також містить велику кількість корисних речовин.
Отримавши відповідь на питання про те, чи можна пити шипшину при вагітності, ви зможете використовувати його з максимальною користю для здоров’я.
Відвар можна використовувати не тільки для вживання всередину від набряків ніг і інших проблем, але і в косметичних цілях для вмивання або як тонізуючий.
Для загоєння зовнішніх ран і запобігання розтяжок після вагітності краще використовувати масло шипшини.
Не забувайте про протипоказання, щоб отримати максимальну користь.
Обработка земли – обязательный процесс для повышения ее плодородия, а также создания оптимальных условий для…
Для визначення індексу рефракції світла, використовуються спеціальні оптичні прилади – рефрактометри. Принцип їх роботи полягає…
С каждым годом онлайн-шоппинг становится все более популярным. Еще 5 лет назад люди в основном…
Современная бытовая техника способна существенно упростить быт каждого человека. Прожить месяц без телевизора или посудомойки…
Ожидание ребенка — период, когда необходимо особенно следить за своим питанием. При беременности важно употреблять…
Вина «Массандры» – одна из визитных карточек Крымского полуострова. Эта эксклюзивная коллекция славиться благодаря уникальным…