Медовий бісквіт в мультиварці
Медовий бісквіт в мультиварці: рецепти с фото.
Мед – корисний продукт, який використовується не тільки для лікування різних захворювань, але і з успіхом застосовується в кулінарії.
Якщо ви обожнюєте цей солодкий продукт бджільництва, приготуйте медовий бісквіт в мультиварці.
Випікання в такий диво-техніці дозволить заощадити час і уникнути миття гори посуду.
Рецепт бісквіта з медом
Складові:
- 150 г меду;
- ½ чайної ложки соди;
- 2 столові ложки цукру;
- склянка борошна;
- 5 яєць.
Для початку вилийте мед в посудину з товстим дном і розтопіть його. Всипте в рідку тягучу масу соду, вміст ємності повиннен пінитися.
Після цього зніміть посудину з вогню і дайте трохи охолонути. Влийте в медову масу яйця і збийте вміст миски міксером або віночком.
Після цього всипте цукор і продовжуйте збивати. Маса повинна стати білою та повітряною.
Після цього невеликими порціями всипте в суміш борошно і перемішайте рухами зверху вниз.
Не можна перемішувати круговими рухами, яйця можуть осісти. Коли маса стане однорідною і слизькою, її варто перелити в чашу мультиварки.
Не забудьте змастити стінки посуду рослинним маслом.
Випікати бісквіт необхідно 60-80 хвилин в режимі «випічка». Після того як виріб приготується, необхідно замотати чашу мультиварки рушником і акуратно перевернути бісквіт.
Не поспішайте його розгортати, нехай він охолоне в рушнику.
Переваги медового бісквіта в мультиварці
Цей рецепт з фото дуже простий і не вимагає відділення білків від жовтків і роздільного їх збивання.
Такий спосіб приготування істотно заощаджує час і дозволяє звести до мінімуму кількість брудного посуду.
Приготований бісквіт в мультиварці «Редмонд» необхідно розрізати впоперек на кілька коржів.
Ідеально з медовим бісквітом поєднується вершковий або сметанний крем.
При бажанні в крем можна додати волоські горіхи або чорнослив.
У літню пору медовий бісквіт в мультиварці можна прикрасити полуницею і малиною.
Ці ягоди відмінно підкреслюють пікантний смак коржів.
Бісквіт в мультиварці виходить пишним і повітряним через рівномірного нагріву.
Подібну випічку складно готувати в газовій духовці, так як через коливання повітряних потоків тісто часто осідає.